HomeActualitateRural

Primarii din zona Romanului se întâlnesc la Bucureşti

Întâlnirea este organizată de ACoR şi vizează dezbaterea unor subiecte de interes pentru administraţiile publice locale.

Primarii comunelor din întreaga ţară se vor întâlni la Bucureşti, la Hotelul Rin Grand, în perioada 21 – 24 februarie, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), în cea de-a XIX-a sesiune ordinară. La acest important eveniment sunt invitaţi să participe prim-ministrul României, Dacian Cioloş, miniştri ai Guvernului României, ambasadori acreditaţi la Bucureşti, primari ai comunelor membre ale ACoR, membri ai Corpului profesional al secretarilor comunelor din România, delegaţii ale asociaţiilor din ţară, cu care ACoR este parteneră. În calitate de invitaţi speciali participă o delegaţie a Asociaţiei Chineze de Prietenie Internaţională a Oraşelor din China şi o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale din Republica Moldova.

În cadrul evenimentul se vor dezbate probleme legate de raportul de activitate al asociaţiei şi bilanţul contabil pe anul 2015, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli şi planul anual de achiziţii publice pentru anul 2016.

Se vor conferi, în cadrul întâlnirii, titluri şi distincţii: titlul, certificatul, trofeul şi diploma de excelenţă „Primar de 6 stele”, primarilor comunelor din România, în semn de apreciere pentru alegerea de cel puţin şase ori în această funcţie, trofeul şi diploma „Nicolae Sabău” comunelor şi/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru activitatea depusă ca promotori ai valorilor şi ai civilizaţiei tradiţionale în mediul rural, ordinul, trofeul şi diploma „Corneliu Leu”, comunelor şi/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru activitatea depusă în domeniul literaturii şi publicisticii, ordinul de merit, trofeul şi diploma de excelenţă „Ivan Patzaichin” comunelor şi/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru cei care sprijină excelenţa în sport în lumea satelor.

Comentarii

WORDPRESS: 0