HomeRoman

Primăria vrea să atragă investitorii în vestul orașului

Administrația publică locală dorește să concesioneze mai multe terenuri din zona adiacentă Arterei Ocolitoare Roman-Vest. Pentru a dezvolta o zonă neatractivă, acum, pentru investitori, Primăria lasă la preț.

 

 

Pentru acest lucru trebuie modificată o hotărâre de Consiliu Local din anul 2004. În vechea hotărâre, sumele de pornire a licitațiilor erau de unu, doi, trei sau cinci euro pe metru pătrat pe an. „Această valoare a făcut ca potențialii investitori să nu fie atrași în a construi în zonă, cu atât mai mult cu cât nici administrația publică nu a investit în infrastructura edilitară, prin realizarea de drumuri și rețele minimale de utilități, iar cei care au demarat, totuși, lucrări au fost nevoiți să-și viabilizeze terenul prin eforturi proprii și cu costuri substanțiale”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Acum, propunerea administrației locale este ca pentru cei 41.000 de metri pătrați de teren neadjudecați să se pornească licitația de la valoarea unică de 1,50 euro/mp, iar destinația construcțiilor să fie: producție – depozitare – comerț en-gros.

Conform legii, limita minimă a prețului concesiunii se stabilește prin hotărârea consiliului local, astfel încât să asigure recuperarea în 25 de ani a prețului de vânzare al terenului, în condiții de piață, la care se adaugă costul lucrărilor de infrastructură aferente. Potențialii investitori trebuie să ia în calcul faptul că, până la acest moment, nu sunt realizate investiții în crearea drumului colector și a rețelelor edilitare din zonă, aceștia având posibilitatea ca să aducă utilitățile pe cheltuială proprie și să solicite, ulterior, compensații sau reduceri de taxe. Ultima vânzare de teren în zona Arterei Roman-Vest a fost la valoarea de 37 euro pentru un metru pătrat.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0