Prima paginăActualitateRural

Primăria Stăniţa are datorii mai mari decât bugetul pe patru ani

Dimensiune text

Administraţia publică de la Stăniţa are datorii faţă de constructori. „Înregistrăm arierate în valoare de 350.000 de lei. Suma reprezintă datoria pe care trebuie să o plătim societății care a contractat lucrarea de execuție a proiectului de alimentare cu apă în satul Todireni. Este vorba de lucrări efectuate și neplătite. Nu am avut la dispoziţia administraţiei publice locale nici într-un mandat suma de 350.000 de lei. Suntem în litigiu cu firma care a efectuat lucrările la proiectul de alimentare cu apă. Datorită acestei datorii, nu am putut face investiţii în comună. Sperăm să primim sprijin de la Guvern, pentru a scăpa de această datorie care tinde să devină istorică”, a precizat Laurențiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stănița.

Primăriile care au facturi restante către diverse firme – furnizori de energie, apă, constructori – îşi vor putea plăti datoriile eşalonat. Administraţiile publice nu vor mai putea fi executate silit de creditori, restanţele fiind achitate potrivit unui plan de redresare.

Modificarea articolului 122 din OG 46/2013 privind insolvenţa unităţilor administrativ – teritoriale salvează primăriile care au datorii. În cazul în care o primărie îşi declară insolvenţa, creditorii nu mai pot să execute silit clădiri, terenuri, bunuri, să pună poprire pe venituri şi să blocheze conturile acesteia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0