Primăria Roman vinde șapte imobile

HomeEconomie

Primăria Roman vinde șapte imobile

 

Consilierii locali vor trebuie să decidă, în ședința de luni, 31 iulie, oportunitatea vânzării unor terenuri și construcții de pe domeniul privat al municipiului. Pe lista celor interesați să cumpere de la Primărie se află și consilierul local PNL George Bălan.

Proiectul de hotărâre prevede aprobarea vânzării, prin negociere directă a imobilelor – terenuri și construcție – aparţinând domeniului privat al municipiului Roman, pornind de la preţurile stabilite prin rapoartele de evaluare realizate un de evaluator atestat. Este vorba despre șapte imobile aparținând unor persoane fizice sau firme.

Consilierul George Bălan este interesat să cumpere un teren de 300 de metri pătrați, în Aleea Vasile Lupu, unde are locuința, urmând să plătească 40 de euro pe metru pătrat, adică 54.800 de lei. Și medicul Răzvan Hotăranu vrea să cumpere o suprafață de 110 metri pătrați, urmând să achite suma de 179.000 de lei (90 de euro pe metru pătrat). Văduva fostului președinte de Consiliu Județean Culiță Tărâță vrea să cumpere o suprafață de 200 metri pătrați, prețul stabilit de evaluator fiind de 82.200 lei (90 de euro pe metru pătrat). „Evaluatorul atestat a efectuat rapoarte de evaluare pentru terenuri situate în zone diferite ale oraşului, pe care sunt realizate construcţii sau amenajări cu funcţiuni diverse, înscrise în Cartea funciară Roman ca fiind proprietatea cumpărătorilor terenurilor şi care s-au vândut prin licitaţie publică sau prin negociere directă, după caz. De asemenea, propun vânzarea depozitului (magazie) adiacent magazinului din str. Ștefan cel Mare, bl. 11, utilizat de-a lungul timpului exclusiv de chiriași și apoi proprietarii spațiului comercial, neexistând posibilitatea creării altui acces la acesta”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

În 2010, când Primăria a dorit să vândă 30 de terenuri către diferite persoane, printre care unii erau și consilieri locali, au fost voci care au solicitat verificarea modului în care s-a stabilit prețul, astfel încât primarul de atunci, Laurențiu Leoreanu, a retras proiectul de pe ordinea de zi. Prețurile menționate anterior nu conțin și TVA.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0