Primăria Roman vinde patru terenuri

HomeEconomie

Primăria Roman vinde patru terenuri

 

contractPrimăria Roman intenționează să vândă patru terenuri către concesionari, cea mai mare suprafață și cea mai scumpă fiind situată pe strada Nordului, nr. 3. Sumele obţinute din vânzarea terenurilor se vor folosi pentru investiţii, numai cu aprobarea Consiliului local.

Un teren de 100 de metri pătrați ar urma să-i fie vândut lui Adrian Bura, care are un cabinet veterinar pe strada Vasile Lupu, pentru 48,4 euro pe metrul pătrat, ceea ce ar însemna 21.860 de lei. Un alt teren, de aproape 37 de metri pătrați, situat pe strada Libertății, ar urma să fie vândut către Activ Cont SRL, pentru 85 euro pe metrul pătrat, adică 14.050 de lei.

Societatea Gimidrag Com SRL solicită vânzarea unui teren situat pe strada Nordului, de 1.718 metri pătrați, la valoarea de 13 euro, ceea ce ar însemna suma totală de 99.420 de lei. Și medicul Eugenia Firăstrău solicită să i se vândă terenul de 295 de metri pătrați, din strada Matei Millo, pe care este construită casa și pentru care ar urma să plătească 59.960 lei (45 de euro pe metru pătrat).

„Evaluarea preţului de vânzare s-a făcut şi de această dată prin două abordări: prin capitalizarea rentei şi prin venituri, urmate de reconcilierea rezultatelor. De asemenea, s-a analizat cererea şi oferta pieţei, accentul fiind pus pe analiza celei mai bune utilizări, deoarece nu numai încadrarea în zone este diferită, ci şi destinaţia spaţiilor, materialele puse în operă şi vechimea construcţiilor situate pe terenuri. Considerăm că valorile rezultate sunt rezonabil calculate, atât pentru cumpărători, cât şi pentru Consiliul Local, beneficiarul acestor contracte, şi sunt comparabile cu cele aprobate anterior. Sumele obţinute din vânzarea terenurilor se vor folosi pentru investiţii, numai cu aprobarea Consiliului Local”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, cei care au ultimul cuvânt cu privire la vânzarea terenurilor.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0