Primăria Roman va deconta naveta medicilor

HomeSanatate

Primăria Roman va deconta naveta medicilor

 

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman solicită sprijin de la bugetul local pentru decontarea cheltuielilor cu naveta medicilor angajați la unitatea medicală. Consilierii locali urmează să decidă oportunitatea alocării din bugetul local a sumei totale de 5.000 de lei pe lună reprezentând contravaloarea unei părți din cheltuielile cu naveta medicilor angajați la Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru anul 2018, decizie care se va lua în ședința ordinară de pe 31 ianuarie.

„Spitalul Municipal de Urgență Roman solicită un sprijin financiar în vederea asigurării, lunar, a cheltuielilor de transport pentru medicii angajați care fac zilnic naveta de la o distanță mai mare de 75 de kilometri, aceștia făcând naveta Iași – Roman pentru asigurarea programului în CPU și în celelalte secții ale spitalului. Solicitarea este motivată de faptul că Spitalul Municipal de Urgență Roman are imperios nevoie de serviciile acestor medici în contextul numărului mare de pacienți, în caz contrar riscând ca acești medici să plece în alte centre care le asigură decontarea cheltuielilor solicitate sau alte facilități. Suma estimată pentru transportul lunar ar fi de circa 12.000 lei pe lună, iar spitalul nu poate asigura din bugetul propriu plata cheltuielilor pentru naveta personalului angajat. Având în vedere faptul că, actualmente, proiecția bugetului consolidat al municipiului Roman pentru anul 2018 nu are posibilitatea asigurării în întregime a sumelor necesare cheltuielilor cu naveta, propun domnilor consilieri alocarea din bugetul local a sumei de 5.000 lei/lună reprezentând contravaloarea unei părți din cheltuielile cu naveta medicilor angajați la Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru anul 2018”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

În ultimii ani, dat fiind și exodul personalului medical spre alte țări, unde salariile sunt mult mai bune, administrația locală și conducerea Spitalului au luat măsuri pentru a achiziționa apartamente în care medicii ce vin din alte orașe să poată locui. În același timp, Primăria Roman a depus și documentațiile pentru construirea unui bloc de locuințe destinat medicilor care lucrează la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0