HomeActualitateRoman

Primăria Roman este datoare constructorilor

Primăria intră cu datorii în anul 2016. Doar în ceea ce priveşte una dintre investiţiile din ştrand, datoria se va ridica la câteva sute de mii de lei, chiar dacă, în ultima şedinţă a legislativului local, s-au alocat fonduri pentru plata anumitor lucrări.  Este vorba despre amenajarea zonei de picnic, pentru care s-a aprobat alocarea a 300.000 de lei.

„S-au alocat bani pentru zona de picnic la rectificarea bugetară, pentru că la zona de picnic noi mai avem de achitat bani. Acolo, cred că mai rămânem datori pentru anul viitor cu aproximativ 7-800.000 de lei, plus colţul care mai este de amenajat. Această lucrare trebuia terminată anul viitor. Bugetul nu a avut prevăzută întreaga sumă, nici n-a avut de unde. Noi am vrut să terminăm lucrarea şi am făcut foarte bine, pe canicula care a fost”, a explicat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Zona de picnic din ştrand este realizată de firma Robu Construct SRL. Proiectul se ridică la aproximativ 4.800.000 de lei, cu TVA. Suprafaţa parcului are 6,7 hectare, între digul râului Moldova şi zona de bazine din ştrand. Parcul este împărţit în mai multe zone distincte: parcare de 8.518 de metri pătraţi, zona pietonală de 10.642 de metri pătraţi; o zonă este destinată proiecţiilor în aer liber şi unui spaţiu expoziţional, cu o suprafaţă totală de 4.677 de metri pătraţi, o pistă pentru biciclişti, de 299 de metri pătraţi, şi 3.809 de metri pătraţi de spaţiu verde. În acest spaţiu mai sunt amenajate locuri de joacă şi 30 de foişoare pentru picnic.

Au mai rămas de amenajat perimetrul special pentru plimbarea câinilor şi pista pentru role.

Comentarii

WORDPRESS: 0