HomeReligie

Primăria organizează pelerinaj de Sfânta Paraschiva, la Iaşi

Zeci de romaşcani vor merge să se închine, anul acesta, la moaştele Sfintei Paraschiva de la Iaşi, cu sprijinul autorităţilor locale. Primăria municipiului Roman va pune la dispoziţie autocare pentru cei care doresc ca, pe data de 14 octombrie, să ajungă în capitala Moldovei. Este al cincilea an în care se întâmplă acest lucru, iar doritorii se pot înscrie fie adresându-se Primăriei, fie reprezentanţilor asociaţiei de proprietari din care fac parte. „În fiecare an, de cinci ani încoace, am organizat, de Sfânta Paraschiva, pelerinaj la Iaşi. Pelerinajul a adunat mai puţini oameni în ultima perioadă. Prima dată am avut 12 autocare, apoi zece, apoi şapte, ducă care cinci. Anul trecut au fost patru. În funcţie de solicitări, vom pune la dispoziţie, anul acesta, trei-patru autocare. Partea cea mai dificilă este deplasarea în Iaşi, nu până acolo”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Cu banii care ii cheltuiti pentru transport mai bine dotati o scoala cu toate aparatele necesare sistemului de invatamant.
    Dca Biserica organizeaza astfel de actiuni sa o faca pe banii ei,ca are de unde,sau poate expune moastele cu o programare la cate o biserica din fiecare localitate eliminand cheltuielile de transport si de alta natura,sau aducerea tuturor moastelor intro singura locatie ,de exemplu casa de cultura.pentru ca cei ce doresc sa poata alege,Incercati.