Prima paginăRoman

Primăria nu are soluții pentru cozile de la Evidența Persoanei

Dimensiune text

Romașcanii nu vor scăpa prea curînd de coșmarul statului la coadă încă de la primele ore ale dimineții în fața sediului Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP). Romașcanii care stau la rînd pentru acte vor primi numere de ordine.

 

Problema cozilor de la Evidența Persoanelor, veche de ani întregi, a fost ridicată joi, în cadrul ședinței Consiliului Local, de Elena Nușa Chiriac. Consilierul local USL a solicitat primarului Leoreanu să găsească o soluție astfel încît romașcanii care au nevoie de acte eliberate de SPCLEP să nu mai fie siliți să aștepte la cozi interminabile.

E o bătaie de joc ce se întîmplă acolo. De cîțiva ani, la Evidența Populației sînt cozi infernale. Chiar nu putem rezolva această problemă?„, a spus Elena Nușa Chiriac. Primarul Leoreanu a recunoscut că nu există soluții pentru remedierea acestei situații: „Din păcate, nu avem nici o soluție. Angajările sînt imposibil de realizat, pentru că posturile sînt blocate. Am vrut să detașăm la acel serviciu un salariat al Primăriei, însă nici acest lucru nu poate fi realizat, deoarece salariații SPCLEP lucrează într-un regim special, cu coduri și parole de acces personale, fiind subordonați unei alte instituții„.

De asemenea, consilierul local Elena Nușa Chiriac a propus ca administrația locală să realizeze demersurile necesare astfel încît romașcanii să-și poată obține cazierul fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Piatra Neamț. În prezent, doritorii pot solicita eliberarea cazierului la Poliția Municipală Roman, obținîndu-l în termen de cinci zile. Cei care doresc eliberarea urgentă a cazierului trebuie, însă, să se deplaseze la Piatra Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0