Prima paginăRural

Primăria Icușești mizează în 2013 pe drumuri asfaltate și cămine culturale

Dimensiune text

Asfaltarea a cinci kilometri de drum și continuarea lucrărilor la cele două așezăminte culturale din comună sunt principalele proiecte pe care autoritățile locale de la Icușești le au în vedere în acest an.

 

 

Bugetul local nu ne va permite să alocăm fonduri consistente pentru investiții. Mai avem încă taxe și impozite neplătite din 2012, într-o proporție de 15-20%, iar majorarea acestora cu 16% în acest an va îngreuna și mai mult colectarea acestor bani. Nu avem mai mult de 20 – 30 de agenți economici în comună, care funcționează cu «caietul de datorii»  pe masă, în care localnicii se trec în fiecare zi pentru cumpărăturile pe care le fac  ca să poată trăi până iau copiii alocația„, spune primarul Leonard Oprea (foto).

Fondurile insuficiente au determinat autoritățile locale să întrerupă   lucrările la cele două cămine culturale, situate în cele mai mari sate ale comunei, Icușești și Bălușești. „Căminele culturale reprezintă o prioritate pentru comunitate, pentru motivul că nu avem niciunul în comună. Sunt investiții mari pentru noi, care depășesc, în total, 2 milioane de lei. Lucrările se află în același stadiu ca anul trecut, adică la planșeul de jos, deoarece nu s-a mai lucrat deloc la cele două obiective din 2010„, spune primarul comunei Icușești.

Din bugetul local a fost construit un dispensar uman, în satul Mesteacăn, care va deservi și populația din satul Tabăra, cea mai mică localitate din comuna Icușești. „Ne-am dorit să mai avem un medic în comună. Demersurile făcute la Ministerul Sănătății au avut ecou. Zilele trecute, ne-au trimis o adresă prin care ni s-a solicitat să le spunem dacă avem spațiu în care să funcționeze un dispensar. Sperăm ca și Direcția de Sănătate Publică Neamț să ne înțeleagă dorința și să ne trimită un medic„, a spus primarul comunei Icușești.

Autoritățile din Icușești vor finanța, și în acest an, lucrările la două lăcașuri de cult din satele Icușești și Tabăra, aflate în diferite stadii de execuție. Primarul Leonard Oprea își pune mari speranțe într-un proiect de asfaltare a cinci kilometri de drum între satele Bălușești și Mesteacăn, finanțat din fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0