Primăria ia probe din asfalt, pentru a se asigura de calitatea acestuia

HomeActualitate

Primăria ia probe din asfalt, pentru a se asigura de calitatea acestuia

 

La ședința operativă de la fiecare început de săptămână, la care participă șefii de servicii și direcții din Primăria municipiului Roman, primarul Lucian Micu a făcut o solicitare mai puțin obișnuită, și anume aceea de a lua probe din asfaltul de la lucrări, pentru a vedea dacă materialul folosit este în combinația corectă.

Anunțul acestei măsuri a fost făcut public de primarul Lucian Micu în conferința de presă, acesta declarând că nu are idee dacă astfel de acțiuni s-au mai făcut de către alți primari, dar că el consideră că o verificare nu strică.

„Mi-am luat angajamentul de dinainte de a fi ales primar că voi urmări atent modul de realizare a lucrărilor din oraș. Mă țin de promisiune și voi analiza atent nu doar modul de efectuare a lucrărilor, ci și calitatea materialelor folosite. În acest sens, le-am solicitat angajaților de la Direcția Tehnică din Primărie ca, înainte de recepția lucrărilor la Artera Roman Vest, să ia probe din asfalt și să le verifice calitatea la un laborator ales de către noi, autorizat în acest sens. Voi face astfel de verificări de fiecare dată când voi avea dubii sau când cetățenii îmi vor sesiza anumite disfuncționalități”, a declarat primarul Lucian Micu.

Ideea nu este una chiar „năstrușnică”, mai ales că, în ultimii ani, s-a demonstrat că unele lucrări nu au fost efectuate de constructori cu atenție la calitate. S-a dat vina pe vremea rea din iarnă, pe banii puțini, pe forța de muncă mai puțin calificată, dar, una peste alta, scuzele nu acoperă gropile din asfalt. Edilul Romanului a mai făcut un gest neașteptat în luna mai, la asfaltarea fostei străzi Florilor, când a cerut constructorului refacerea lucrării deoarece, pe unele porțiuni, carosabilul avea denivelări.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0