Prima paginăActualitateSocial

Primăria Gherăeşti a „înfiat” 20 de copii

Dimensiune text

Centrul de zi în care li se oferă copiilor un mediu familial a fost construit în cadrul unui proiect realizat cu fonduri guvernamentale.

Centrul de zi din comuna Gherăeşti a devenit funcţional. Autorităţile locale au angajat trei persoane care vor lucra în centru: asistent social, învăţător şi îngrijitor. „Celor trei angajaţi li se vor alătura persoane care îşi vor desfăşura activitatea în regim de voluntariat. Fondul de salarii pentru angajaţii centrului este asigurat până la sfârşitul acestui an”, a precizat economist Carol Bereşoaie, primarul comunei Gherăeşti.

Centrul va oferi servicii de îngrijire, hrană, recreative, educative şi de supraveghere pe timp de zi pentru 20 de copii din învăţământul primar. Proiectul promovează solidaritatea comunitară şi este destinat copiilor care se confruntă cu mari probleme de natură emoţională. Sunt copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, privaţi de dragoste, de înţelegerea şi de căldura unei familii.

Programul Centrului de zi începe după finalizarea orelor de curs. Copiii primesc masa de prânz în centru, în regim de catering, printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Local şi un restaurant din Roman. În programul elevilor sunt incluse activităţi recreative şi efectuarea temelor.

Centrul de zi a fost construit în cadrul unui proiect realizat cu fonduri guvernamentale, care a inclus alimentarea cu apă şi canalizarea localităţii Gherăeşti, precum şi reabilitarea căminului cultural din comună.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0