HomeRoman

Primăria face investiții imobiliare

Pentru a rezolva problemele locative ale romașcanilor, administrația locală de la Roman vrea să achiziționeze terenuri pe care să construiască locuințe.

 

 

Numeroasele solicitări de locuințe din partea romașcanilor au determinat administrația locală să încerce găsirea unor soluții.  Prezent, miercuri, la oferirea cheilor pentru 23 de locuințe sociale, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a afirmat că dorește construirea la Roman a unui  imobil care să se realizeze cu materiale ușoare, ce nu costă foarte mult. „Va fi un bloc, dar construit mai mult pe orizontală decât pe verticală, care va fi făcut în zona Fabricii, pentru persoanele care au venituri foarte mici sau deloc”, a precizat Laurențiu Dan Leoreanu.

Pe lângă acest proiect, administrația publică locală are depuse solicitări la ministerele de resort pentru construirea de blocuri sociale, dar și un proiect de continuare a cartierului ANL, din strada Vasile Lupu, cu încă două blocuri. Șansele de a prinde finanțare sunt, însă, destul de mici, având în vedere că bugetul tuturor instituțiilor este mai mic în comparație cu anul trecut.

Tocmai de aceea, o altă posibilă soluție o reprezintă achiziționarea unor terenuri pe care să se realizeze investiții locale. „În perioada 1990 – 2006 s-au înstrăinat foarte multe terenuri. Intenționăm să cumpărăm un teren pe strada Mihai Viteazu, în zona fostului PECO, doar că prețurile sunt mari. Mai sunt câteva oportunități, le analizăm și vom alege soluția cea mai bună și mai accesibilă ca preț. Pentru construcții de imobile mai avem terenuri în cartodrom, dar și în alte zone”, declară primarul Leoreanu.

Pe lângă demersurile administrației locale, există și o solicitare a unei firme private de a construi locuințe în zona din spatele supermaketului Lidl, de pe strada Mihai Viteazu.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • prostul satului 10 ani ago

    Eu nu inteleg de ce toate partidele care au condus si care conduc tara in ultimul timp se axeaza doar pe ajutoare sociale, case pentru saraci si alte metode de astea idioate … (alt motiv decat a avea viitori votanti la alegeri)

    Nu zic ca acesti oameni nu ar trebui ajutati dar nu mai bine e ca statul sa creeze locuri de munca si acesti oameni sa isi permita sa cumpere sau sa-si inchirieze o casa, sa aiba un salariu.

    De unde sa fie bani de sanatate si pensii daca pe zi ce trece sunt din ce in ce mai putin in sistemul primvat (cei care produc cu adevarat bani pentru buget). bugetarii, asistatii sociali, pensionarii ei nu product bani iar cotizatiile lor pentru sanatate sau pensii sunt doar pe niste hartii

  • jim f 10 ani ago

    exact – trebuiesc create locuri de munca si nu bagati banii in ceva neproductiv…