Primăria face „afaceri” imobiliare și auto

HomePolitica

Primăria face „afaceri” imobiliare și auto

Cei 21 de consilieri locali au fost chemați în ședință joi, 11 februarie, pentru a aproba două proiecte de hotărâre, de la dezbateri lipsind aleșii liberali Roxana Lohan și Dana Păiuș și social-democratul Radu Curpăn.

Primăria vrea să cumpere sediul CEC Bank

Primul dintre proiectele de hotărâre avea în vedere achiziționarea sediului din Pietonal Ștefan cel Mare în care funcționează CEC Bank, un spațiu cu suprafața utilă de circa 360 metri pătrați contra sumei de pornire la licitație de 170.100 euro. Dacă Primăria va obține spațiul la licitație, timp de un an acesta va rămâne funcțional tot pentru bancă, aceasta urmând să achite o chirie către administrația locală. Consilierii s-au încurcat în termenii juridici din proiectul de hotărâre, care prevedea demararea procedurilor de achiziție, dar până la final au căzut de acord că, la momentul când vor face trecerea bunului din domeniul privat în cel public al municipiului, vor stipula clar că spațiul va avea o destinație de utilitate publică.

Târg auto în fostul bazar

Al doilea proiect de pe ordinea de zi a prevăzut organizarea, în bazarul din Roman, a unui târg auto săptămânal. Târgul va fi deschis în fiecare duminică, începând cu 21 februarie, în intervalul orar 07.00-15.00. Tariful pentru locul de expunere este de: 5 lei/zi/ pentru motociclete/motorete; 10 lei/zi/autovehicul, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mica de 3,5 tone și 20 lei/zi/autovehicul, pentru vehiculele cu masa maximă autorizata mai mare sau egală cu 3,5 tone.

Consilierul PSD George Bălan a solicitat autorităților să fie atente cu asigurarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, dar și să nu se creeze un disconfort cetățenilor care locuiesc în zonă. Primarul Leonard Achiriloaei a precizat că acest proiect vine ca urmare a faptului că târgul de la Bacău s-a închis și este o oportunitate pentru ca Direcția Piețelor să obțină venituri suplimentare. În cazul în care interesul va fi foarte crescut, autoritățile iau în considerare mutarea târgului în fostul obor de pe Islazului, dar acest lucru va fi posibil doar după ce se vor crea căi de acces, se vor monta camere de supraveghere și vor avea spații amenajate pentru toalete.

Ambele proiecte au fost votate cu unanimitate.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Matei 1 an ago

    Fac si ei ce stiu mai bine: bisnitareala! Trebuie platite sponsorizarile din campania electorala!

  • Vali 1 an ago

    Da, alesii locali fac afaceri imobiliare pe banii contribuabililor! Vor cumpara cu o suma mare locatia CEC si vor vinde pe bani putini la o persoana din clientela politica! Acesta e un mod de ati rasplati sponsorii din campania electorala. Nu exista o alta intentie, atata timp cat primaria dispune de multe locatii neutilizate!
    Deschiderea unui targ auto in fostul bazar nu e un castig pt. romascani: in afara de expunerea cetatenilor la un risc epidimiologic ridicat, (situatie in care pietele se inchid, nu se deschid altele noi) si disconfort pt. persoanele ce locuiesc in zona, nu s-a gandit nimeni la siguranta romascanilor care e pusa si mai mult in pericol si nici la cresterea nivelului de poluare din zona! Intentia este aceeasi: rasplatirea sponsorilor din campania electorala! DSP-UL AR TREBUI SA SE AUTOSESIZEZE SI SA NU DEA AVIZ DE VUNCTIONARE PT. ACEST TARG, cel putin in perioada starii de alerta!.