Prima paginăActualitateRoman

Primăria aşteaptă un milion de lei de la microhidrocentrală

Dimensiune text

Primăria municipiului Roman speră ca, anul acesta, să primească în jur de un milion de lei de la Ministerul Fondurilor Europene. Banii reprezintă o reţinere în cadrul proiectului de construire a microhidrocentralei, proiect realizat cu fonduri europene.

„Avem nişte sume de la microhidrocentrală. Este vorba despre 5% din valoarea proiectului, cam un milion de lei. Am câştigat procesul şi aşteptăm returnarea banilor. La microhidrocentrală nu a fost suspiciune de neregulă, acei 5% au fost opriţi de minister ca o garanţie că lucrările se vor desfăşura corect. Condiţia era ca sumele să ne fie returnate la final, dacă totul va decurge corect. Totul a decurs fără probleme, dar banii nu ne-au fost returnaţi şi am fost nevoiţi să acţionăm în instanţă pentru a primi sumele ce ni se cuvin. Am câştigat la Curtea de Apel Bacău, s-a dat pronunţarea şi, acum, aşteptăm să vedem dacă va fi atacată soluţia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă nu, aşteptăm să ne obţinem banii”, a precizat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Primăria municipiului Roman a mai câştigat în instanţă alte două procese similare. În cazul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană şi în cazul amenajării cantinei sociale în zona Spitalului Vechi au fost suspiciuni de neregulă, iar autorităţile competente au vrut să reţină sume din cele două proiecte. Ambele situaţii au fost clarificate în instanţă, în favoarea municipiului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Asteptam ca in viitor sa se realizeze iluminatul public ca in Oradea sau Birlad ,cu lampi care se incarca la soare.Asta economie la bugetul local.