Primăria anunță redeschiderea parcurilor din Roman

HomeSocial

Primăria anunță redeschiderea parcurilor din Roman

 

Primăria municipiului Roman a informat joi că, odată cu încetarea stării de urgență de pe teritoriul României, începând de vineri, 15 mai, se deschid parcurile din oraș. Parcurile au fost închise pe toată această perioadă, pentru a preveni răspândirea și îmbolnăvirea cu noul coronavirus a romașcanilor, dar și de acum încolo cetățenii trebuie să respecte normele de igienă și cele legate de distanțarea socială – o distanță de minim un metru și jumătate, precizează reprezentanții municipalității.

Cu privire la redeschiderea transportului public în comun din oraș, deocamdată microbuzele nu vor reveni pe trasee, deoarece operatorul de transport deține mașini ce nu permit distanțarea socială între pasageri, iar o încălcare a acestei reguli ar putea fi un pericol pentru sănătatea cetățenilor. În ceea ce privește redeschiderea locurilor de joacă pentru copii, administrația publică locală așteaptă ca deciziile luate la nivel național să intre în vigoare. Zonele de fitness în aer liber din Parcul Municipal și Complexul de Agrement Moldova rămân, deocamdată, închise, pentru că utilizarea aparatelor de diferite persoane reprezintă un risc crescut de îmbolnăvire.

„După cum știți, în ultimele două luni, am luat o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea sau îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Restricțiile impuse de autoritățile centrale și toate deciziile pe care le-am luat și noi pe plan local ne-au ferit de un număr crescut al îmbolnăvirilor. Cel mai mare merit pentru faptul că am ținut Romanul ferit aparține dumneavoastră, romașcanilor, celor care ați înțeles că este bine să ne protejăm, pentru ca, treptat, să ne bucurăm iar de orașul nostru. Și, tocmai pentru că Romanul a fost ferit de mari necazuri, începând de mâine, de vineri, redeschidem parcurile din oraș. Știu că pentru cei mai mulți a fost o perioadă grea, dar fac apel să continuăm să fim responsabili. Putem să ne bucurăm de natură, de zilele frumoase de mai, dar vă rog să continuați să respectați distanțarea socială și, preventiv, purtați masca, mai ales dacă vă aflați în preajma unor persoane necunoscute. De asemenea, redeschidem și pista de alergare de pe Stadionul Moldova, pentru ca cei care iubesc sportul să poată să se mențină în formă. Zonele de fitness în aer liber din Parcul Municipal și Complexul de Agrement Moldova rămân, deocamdată, închise, pentru că utilizarea aparatelor de diferite persoane reprezintă un risc crescut de îmbolnăvire. Așteptăm și intrarea în vigoare a celorlalte măsuri luate la nivel național și vom putea da drumul apoi și la locurile de joacă pentru copii. Nu am încă o veste bună pentru reluarea transportului public în comun. Microbuzele sunt prea mici și nu se poate păstra distanțarea socială. Este mai important să fim în siguranță, până când specialiștii vor ști mai multe date despre acest virus atât de periculos. Continuați să fiți bine și sănătoși!”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0