HomeRural

Primăria a „înfiat” copiii din Gherăești

La centrul de zi, 25 de copiii vor beneficia de masă, ajutor pentru pregătirea lecțiilor și activități distractive.

 

Centrul de zi de la Gherăești, pentru copiii ai căror părinți sînt plecați în străinătate, este pregătit să-și deschidă porțile. Beneficiarii centrului nu au probleme de ordin financiar, dar se confruntă cu mari probleme de ordin emoțional, ei fiind privați de dragoste, de înțelegerea și căldura din interiorul unei familii.

„Datorită migrației locuitorilor din comună, mulți dintre copii au rămas în grija rudelor. Ca să evităm apariția unor probleme speciale, unele de ordin afectiv, dar și educațional, prin prevenirea abandonului școlar și infracționalității juvenile, am inițiat un proiect complex la care am atașat și o componentă socială”, a precizat Carol Bereșoaie, primarul comunei Gherăești.

Clădirea a fost construită în centrul comunei, lîngă centrul de cultură și creație. Centrul de zi, organizat pe sistemul „after-school” (n.r. – cu program de după-amiază), va găzdui 25 de copii, care vor beneficia de masă, activități recreative, bibliotecă, sală de lectură și un cadru didactic care îi va ajuta să-și facă lecțiile. Centrul de zi este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, măsura 3.2.2., împreună cu alimentarea cu apă și canal a satului și reabilitarea căminului cultural. Fondurile provin de la Uniunea Europeană. „TVA-ul pentru suma destinată pentru construcția clădirii, cît și utilitățile, vor fi asigurate prin contribuția autorităților locale”, a spus primarul comunei Gherăești. Centrul de zi dispune de toate dotările necesare, de la apă curentă la încălzire centrală.

Comentarii

WORDPRESS: 0