Prima paginăActualitateNeamt

Primar din Neamț, membru al Comitetului European al Regiunilor

Dimensiune text

Judeţul Neamţ este reprezentat de Alexandru Drăgan, primarul comunei Taşca, în Comitetul European al Regiunilor (CoR). Primarul Drăgan este membru supleant al Delegaţiei României în CoR, fiind unul dintre cei 30 de politicieni de la nivel local din România care au fost numiţi în mod oficial membri ai acestui organism. CoR reprezintă adunarea politică a autorităţilor locale şi regionale din UE. Delegaţia a fost propusă de guvernul român şi aprobată în mod oficial de Consiliul European. Aceasta va reprezenta, la nivelul Comitetului, interesele judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor din România în UE în următorii cinci ani.

Delegaţia română este formată din 15 membri titulari şi 15 supleanţi propuşi de structurile asociative şi numiţi de guvern şi va face parte din noua adunare a CoR, formată din 350 de politicieni de la nivel local şi regional, care îşi vor începe mandatul de cinci ani luna aceasta.

„Sunt la al treilea mandat în CoR. De fiecare dată am fost membru supleant, pentru că un membru cu drepturi depline trebuie să fie prezent la numeroase întâlniri, iar eu nu-mi permit să fiu plecat din ţară atât de mult”, a afirmat Alexandru Drăgan.

Delegaţia română se va reuni prima dată la 11 februarie, la Bruxelles, în cadrul primei sesiuni plenare din noul mandat al CoR, ocazie cu care toţi membrii vor alege preşedintele şi prim-vicepreşedintele adunării. Politicienii de la nivel local şi regional se reunesc la Bruxelles de până la şase ori pe an, în sesiune plenară, pentru a dezbate priorităţile politice şi pentru a adopta avize pe marginea legislaţiei UE.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Antena 3 6 ani

    Huuuu pdl-istilor care v-ati batut joc de poporul roman . Ati demonstrat de ce sunteti capabili, timp de 10 ani.
    Lasati-ne, nu ne mai faceti „BINE”cu forta!!!