Prima paginăEducatie

Prima zi a înscrierilor în clasa I

Dimensiune text

Luni, 5 martie, începe înscrierea bobocilor, atît pentru clasa I, cît și pentru clasa pregătitoare.

 

 

Prima perioadă, care durează pînă pe 16 martie, este rezervată părinților care solicită înscrierea copiilor la școlile de circumscripție, dar și celor care solicită înscrierea la școala specială. Afișarea listelor copiilor înmatriculați în această perioadă se va face pe 19 martie.

Cea de-a doua etapă de înscriere, pe locurile rămase libere, destinată copiilor care au domiciliul în altă circumscripție școlară, se va desfășura între 20 și 27 martie, iar în 2 aprilie unitățile de învățămînt vor afișa listele cu copiii din alte circumscripții școlare înscriși, în conformitate cu opțiunile părinților.

A treia etapă de înscriere se va desfășura în perioada 23-25 aprilie și va fi destinată copiilor pentru care s-a solicitat înscrierea la altă unitate de învățămînt decît cea de circumscripție, dar nu au fost admiși. În această perioadă pot fi înscriși la școala de circumscripție și copiii ai căror părinți nu s-au prezentat în prima perioadă de înscriere.

Cea de-a patra etapă se va desfășura în perioada 2 – 9 mai. În această etapă vor putea fi înscriși pe locurile disponibile copiii pentru care s-a solicitat înscrierea la altă unitate decît cea de circumscripție, dar au fost refuzați din lipsă de locuri.

Ultima etapă de înscriere, între 11 și 18 mai, se adresează copiilor care nu au fost înscriși în nici una dintre etapele anterioare.

Pentru înscriere, părinții au nevoie de o copie după actul de identitate, o copie după certificatul de naștere al copilului și o fișă de înscriere pe care o vor completa la secretariatul unității de învățămînt.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0