HomePolitica

Prima reclamaţie la Biroul Electoral Județean

PNL Neamţ a reclamat alianţa PSD-UNPR-PC la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Neamţ sub acuzația că aceasta foloseşte denumirea „USL” pe bannerele electorale.

Liberalii acuză că folosirea acestui acronim pe materiale de publicitate electorală are menirea de „a induce în eroare alegătorii cu privire la configuraţia şi orientarea politică a acestei alianţe electorale”

Plângerea PNL a fost depusă miercuri, 7 mai, iar decizia BEJ Neamţ a fost formulată vineri, 9 mai. „Admite în parte plângerea formulată de Partidul Naţional Liberal. Dispune înlăturarea, de îndată, de către Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a tuturor afişelor electorale şi a materialelor de publicitate electorală ce au inscripţionate denumirea prescurtată USL, sau expresii ce includ acest acronim, de pe raza judeţului Neamţ. Interzice utilizarea pe viitor, de către Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, a afişelor electorale şi a materialelor de publicitate electorală ce au inscripţionate denumirea prescurtată USL sau expresii ce includ acest acronim”, se arată în hotărârea BEJ Neamţ.

Imediat după pronunţarea hotărârii, Dorinel Ursărescu (foto), preşedintele PNL Neamţ a reacţionat, spunând că: „PSD, la fel ca şi fratele său PD-L, a încercat să îşi şteargă urmele, asumându-şi o altă identitate.  Furtul intelectual trebuie sancţionat, iar justiţia şi-a făcut treaba. Nu este simplu ca un partid crescut pe abuzuri, aşa cum este PSD, să revină în cadrul legal”.

Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, nu a putut fi contactat pentru a formula un punct de vedere. Hotărârea BEJ Neamţ poate fi contestată în termen de 48 de ore de la afişare.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • vasile 9 ani ago

    acum 2 ani imi cereai sa votam usl ca vom avea o viata mai buna,iar acum dupa ce ai divortat de usl [pentru ca-ti miroase]imi propui ca esti tu cel mai bun.SA VA VOTEZE BUNICA[care este noarta]