Prima paginăRomanEconomie

Prețurile mari țin spațiile comerciale goale

Dimensiune text

Preţurile ridicate de închiriere sau vânzare ţin numeroase spaţii comerciale din Roman neutilizate, în special în Pietonalul Ștefan cel Mare şi zona centrală.

Romaşcanii care trec prin zona Pietonalului Ștefan cel Mare văd multe cluburi şi cafenele, dar şi multe vitrine goale şi puţine spaţii cu articole vestimentare, altele decât cele de tip second hand. Din punctul de vedere al agenţilor imobiliari din oraş, chiriile sunt încă ridicate şi traficul pietonal insuficient, aşa că, inevitabil, există operatori economici care evită zona sau care nu îşi pot susţine activitatea. În municipiu ”au tras obloanele” numeroşi agenţi comerciali, deoarece au înregistrat pierderi luni în şir, iar chiriile erau mult prea mari faţă de nivelul veniturilor înregistrate şi nu le mai puteau acoperi.

„În această perioadă, noi nu ne ocupăm foarte mult de spaţiile comerciale, pentru că nu am mai avut nicio cerere. Și preţurile ridicate sunt de vină, dar, probabil, şi perioada iernii, în care se fac puţine investiţii în oraş”, a spus Corina Țaga, agent imobiliar din Roman.

În Pietonal, chiriile pentru un spaţiu comercial sunt la fel sau chiar mai mici decât în anii trecuţi, ajungând, anul acesta, la aproximativ 7 euro pe metrul pătrat, în timp ce în centrul oraşului ating şi 12-15 euro pe metrul pătrat.

Spaţiile comerciale din Pietonal sunt evitate din cauza traficului mic de persoane prin această zonă. Odată cu modernizarea întregii zone, agenţii imobiliari speră că va creşte numărul persoanelor care vor frecventa această zonă şi, astfel, tot mai mulţi comercianţi îşi vor arăta interesul pentru spaţiile existente.

Cele din zona centrală sunt evitate din cauza preţurilor ridicate.

De exemplu, un spaţiu comercial în zonă semicentrală, cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, se vinde cu 38.000 de euro, în timp ce un spaţiu tot de 50 de metri pătraţi, dar în zona Poştei Mari, se vinde cu 47.000 euro. În Pietonal Ștefan cel Mare, cine doreşte să cumpere un spaţiu comercial de 80 de metri pătraţi trebuie să scoată din buzunar 80.000 de euro.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0