Prima paginăEconomie

Prețuri de referință pentru maşini, utilaje şi echipamente

Dimensiune text

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a demarat procedura de întocmire a bazei de date cu preţuri de referinţă pentru maşini, utilaje şi echipamente specializate care pot fi achiziţionate prin măsurile de investiţii aferente Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

Prin această bază de date, AFIR facilitează accesul solicitanţilor de fonduri europene la informaţii şi simplifică procedura de achiziţie.

Fermierii vor putea achiziţiona echipamentul dorit, şi nu unul care a fost oferit cu preţul cel mai mic de către ofertantul desemnat câştigător în urma parcurgerii procedurii de achiziţie. Dacă un fermier intenţionează să achiziţioneze un tractor de 100.000 de euro, de exemplu, sumă care este nerambursabilă, dar vrea unul mai performant, el poate acoperi diferenţa, situaţie care nu era posibilă în vechiul PNDR.

Preţurile cuprinse în baza de date a AFIR reprezintă preţurile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin PNDR.

Orice producător, importator sau distribuitor care doreşte să-i fie inclusă gama de produse oferite în baza de date trebuie să transmită, în format electronic, către AFIR, solicitarea de înscriere, tabelul cu oferta de preţ şi documentul care atestă calitatea de partener, importator sau distribuitor autorizat al producătorului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0