Prima paginăPolitica

„Preşedintele Tăriceanu este garantul bunăstării şi respectului la care au dreptul românii”

Dimensiune text

Declaraţia este făcută de medicul cardiolog Victor Firăstrău. Doctorul Firăstrău crede că a venit timpul să se implice în politică. Votul său confirmă recunoaşterea calităţilor candidatului Tăriceanu la alegerile prezidenţiale. Medicul cardiolog declară susţinerea pentru Tăriceanu şi îndeamnă oamenii să-l voteze pe cel care a guvernat România spre progres economic şi bunăstare. Medicul romaşcan evocă buna guvernare Tăriceanu şi măsurile luate pentru dezvoltarea medicinei, sprijinirea actului medical şi a investiţiilor din spitale.

Medicul Victor Firăstru este binecunoscut prin discreţie, modestie, respect faţă de pacienţi şi cadre medicale, predispus la conciliere şi toleranţă. Atitudinea sa este, poate, dictată nu doar de educaţie şi personalitate, ci şi de faptul că are o uriaşă răspundere, aceea de a asigura bătăile normale ale inimii, motorul vieţii. Echilibrul şi calmul său sunt molipsitoare, dovadă că şi cei care-i sunt alături de zeci de ani ori noii pacienţi împărtăşesc aceeaşi stare. Cu un veşnic abia schiţat zâmbet pe buze, doctorul cardiolog Firăstrău sugerează încredere, optimism. Se înflăcărează doar când vorbeşte, pentru prima dată, despre alegeri.

„Votez cu Tăriceanu, deoarece a dovedit că este un om capabil, perioada în care a fost prim-ministru al României fiind cea mai bună din istoria ultimilor 25 de ani. Are calităţile unui lider, a reuşit să formeze o echipă de profesionişti, a coagulat energiile specialiştilor şi a dat mesajul de încredere străinătăţii, încât investitorii au dublat, în mandatul său, volumul afacerilor din România. Premierul Tăriceanu va rămâne în istorie prin dublarea PIB-ului, a salariilor şi pensiilor, crearea de 600.000 de locuri de muncă, altfel spus cea mai mare dezvoltare economică post decembristă şi cea mai înfloritoare, din punct de vedere social, prin măsurile luate de Călin Popescu Tăriceanu, care au dublat puterea de cumpărare a populaţiei. Eu, ca medic, din punct de vedere profesional, am simţit efectul guvernării Tăriceanu în dotarea Spitalului Roman, prin modernizările şi renovările făcute prin alocări financiare, dar şi prin protecţia acordată cadrelor medicale, a căror muncă a fost rezonabil răsplătită. În timpul mandatului de premier, Tăriceanu a dublat şi pensiile agricultorilor, astfel că celor suferinzi le-a fost asigurat un trai decent, iar tratamentele medicale le-au fost mai accesibile. Pot spune că a fost o perioadă înfloritoare, chiar dacă împotriva guvernului Tăriceanu erau alte forţe, ceea ce ar proba o calitate remarcabilă a candidatului la preşedinţie, aceea de a învinge cu argumente orice obstacol. Am în vedere posibilitatea ca viitorul preşedintele Tăriceanu să aibă ca partener un premier sau Parlament nu tocmai prietenos, dar demonstraţia de caracter şi voinţă a făcut-o în vremuri mult mai vitrege”, crede medicul cardiolog Victor Firăstrău.

Structural liberal prin natura profesiei, doctorul Firăstrău apreciază şi cariera politică a candidatului Tăriceanu. „Ca politician, fondator al Partidului Naţional Liberal încă din 1990, Călin Popescu Tăriceanu a parcurs toate etapele de maturizare, a urcat treptele ierarhiei politice pas cu pas, în mod democratic, iar de la înălţimea funcţiei de preşedinte al PNL a reformat şi dezvoltat liberalismul, modernitate care i-a atras simpatii şi susţinere masivă nu doar în ţară, ci şi în plan european, acolo unde a fost ales vicepreşedinte al Partidului European Liberal Democrat (ELDR). Pe lângă performanţele economice, strategia pentru ţară propusă şi susţinută de Tăriceanu au adus mulţumire milioanelor de români care s-au bucurat pentru creşterea nivelului de trai, pentru siguranţă socială, bunăstare şi respect. Câştigarea alegerilor din 2008, de către PNL, cu un scor de aproape 20%, spune multe şi despre strategul liberal Tăriceanu, cel care acum, la alegerile prezidenţiale din noiembrie, vine cu propunerea de reformare a instituţiilor statului, de dezvoltare a liberalismului, de poziţionare a României printre primele şapte puteri ale Europei, acolo unde ne este locul”, apreciază medicul cardiolog Victor Firăstrău.

Susţinerea candidatului Tăriceanu la alegerile prezidenţiale de către cardiologul Victor Firăstrău nu este o surpriză pentru George Lazăr, secretar general al PLR, coordonator al campaniei electorale pe Moldova pentru candidatul Călin Popescu Tăriceanu: „Am avut confirmarea susţinerii, a aprecierilor şi recunoaşterii valorii de om politic şi strateg, la rang de prim om în stat, a domnului Tăriceanu, la multele discuţii şi întâlniri cu cei care sunt liberali autentici, în spirit, în gândire, în tot ceea ce fac. Dintre cei care nu sunt de obicei în prim planul vieţii publice, domnul doctor Firăstrău făcea corecte, pertinente şi argumentate referiri la ceea ce a făcut ca premier Călin Popescu Tăriceanu, cu şansa ca, viitor preşedinte al României, să asigure buna şi eficienta funcţionare a instituţiilor statului, să fie garantul bunăstării şi respectului pe care le merită românii, aşa cum spune şi speră doctorul Victor Firăstrău, ca fiecare dintre noi, să se întâmple, prin votul acordat candidatului Tăriceanu”.

Călin Popescu Tăriceanu: „Candidez la funcţia de Preşedinte al României în numele valorilor liberale, ca un continuator legitim al liberalismului modernizator şi reformator care a construit România modernă. Liberalismul este singura viziune ce îşi afirmă încrederea în universalitatea, durabilitatea şi actualitatea valorilor liberale. Pentru mine, primatul libertăţii individuale reprezintă fundamentul oricărei organizări politice, sociale, economice şi culturale democratice”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0