Prima paginăActualitateRoman

Preşedintele României a inaugurat fabrica TRW Roman

Dimensiune text

Preşedintele Traian Băsescu, deputatul Elena Udrea, autorităţi locale şi judeţene au fost prezente la inaugurarea fabricii de airbag-uri. „Eu vă doresc succes şi vă asigur că şi după ce o să îmi termin mandatul o să privesc cu atenţie la această fabrică”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

TRW02Miercuri, 30 aprilie, a avut loc deschiderea oficială a fabricii TRW din Roman. În deschidere, Mihai Bodor, directorul general al TRW Roman, a prezentat oficialităţile care au răspuns invitaţiei de a participa la acest eveniment: preşedintele României, Traian Băsescu, primarul Romanului – Laurenţiu Dan Leoreanu, Frank Muller – vicepreşedintele TRW, managerul de operaţiuni în cadrul TRW – Florin Brazdău, deputatul de Roman  Elena Udrea, viceprimarul Romanului – Lucian Micu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ – Culiţă Tărâţă şi dezvoltatorul imobiliar  Constantin Comănescu.

„Ne aşteaptă o sumedenie de provocări. Misiunea noastră este de a proteja oamenii de pe şosele şi, cu fiecare airbag pe care îl facem, ne simţim responsabili de siguranţa oamenilor pe care îi ajutăm să ajungă cu bine la destinaţie. Avem oportunitatea să ne dezvoltăm împreună, şi individual, să ajutăm la creşterea şi dezvoltarea fabricii şi la creşterea şi dezvoltarea oraşului. Prin deschiderea fabricii din Roman, TRW îşi consolidează amprenta în România. Forţa de muncă locală are abilităţile necesare şi, împreună, vom putea răspunde exigenţelor clienţilor noştri şi ale companiei TRW. Dorim să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat să deschidem fabrica din Roman, respectiv angajaţilor, autorităţilor locale şi cele centrale. Sunt sigur că vom avea parte de acelaşi sprijin şi în activităţile viitoare de dezvoltare, care vor fi benefice pentru Roman şi România”, a spus Mihai Bodor, directorul general al TRW Roman.

TRW08TRW Roman, exemplu de viziune  împlinită

Vicepreşedintele companiei TRW, Frank Muller, a mulţumit autorităţilor locale şi preşedintelui României pentru prezenţa lor la Roman, apoi a felicitat directorul de Resurse Umane al TRW Roman, Mihaela Murariu, şi pe directorul general Mihai Bodor, pentru că au reuşit să organizeze această festivitate de deschidere într-un timp foarte scurt şi pentru că au reuşit să îl convingă pe preşedintele României să participe la acest eveniment.

„Această fabrică este un exemplu despre cum o viziune se poate duce la îndeplinire. Pentru deschiderea acestei fabrici au fost în concurenţă mai multe oraşe, din mai multe ţări. Vă spun sincer că decizia a fost una foarte uşoară, datorită experienţei lucrului cu români, în fabrica din Timişoara, şi felului în care am fost primiţi de către oamenii de la Roman şi de către autorităţile locale. Doresc să mulţumesc domnului primar, care ne-a ajutat extrem de mult şi  în toate momentele cheie”, a spus Frank Muller.

În continuare, vicepreşedintele TRW a prezentat primul sac pentru airbag care a fost făcut la Roman şi i-a invitat pe scenă, pentru a-i felicita, pe cei patru muncitori care au contribuit la realizarea lui.

TRW04Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a mulţumit tuturor celor care au ajutat la deschiderea acestei fabrici. „Astăzi este o zi foarte importantă. Asistăm la un exemplu de ceea ce înseamnă pragmatism, dorinţă, implicare, dârzenie, muncă şi iniţiativă privată. Acum doi ani, a început o muncă cu desene pe hârtie, la care au participat patru oameni, în acel moment. Pentru loialitate, am să spun că atunci când am început acest demers eram împreună cu domnul viceprimar Constantin Ghica. Cred că determinarea şi lucrul în echipă au dat roade, iar într-o perioadă de criză am demonstrat că dezvoltarea mediului de afaceri, roata cea mai importantă din mecanismul economico-financiar, trebuie să capete o anumită turaţie, pentru ca Romanul să poată să se dezvolte mai departe. Sperăm într-o dezvoltare ulterioară foarte bună. Credem că, împreună, putem aduce un plus, atât pentru mediul de afaceri local, pentru mediul de afaceri regional, şi de ce nu, cel naţional, dar mai ales pentru comunitatea din Roman, pentru marea familie romaşcană. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, care au crezut în acest proiect, care şi-au adus contribuţia şi au sprijinit ca această companie să se dezvolte. În continuare, vom face tot ce se poate ca Romanul să fie între cele mai respectate municipii din România”, a spus primarul oraşului.

TRW03TRW Roman, un model pentru ceea ce are nevoie România

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a început discursul prin a preciza că prezenţa sa la Roman nu are legătură cu campania electorală pentru alegerile europarlamentare, întrucât el nu este un candidat. În continuare, a precizat că fabrica din Roman este un model pentru ceea ce are nevoie România. „Încep prin a vă mulţumi dumneavoastră, angajaţilor, dar şi celor care au contribuit la această investiţie, în primul rând domnului vicepreşedinte al grupului TRW, care a decis să îşi extindă afacerile în România. Sigur, activitatea administraţiilor locale este ilustrativă, pentru că deschiderea Primăriei pentru a crea condiţii acestei investiţii a făcut ca investiţia să aibă loc aici. Marea problemă a României este lipsa locurilor de muncă. În rândul tinerilor, şomajul ajunge la 24%. Ei termină şcolile şi nu au o soluţie, iar faptul că media de vârstă a salariaţilor din fabrica dumneavoastră este scăzută arată că această investiţie şi-a atins obiectivul. În mod cert, aici se vor crea şi locuri de muncă şi, uşor-uşor, după această criză năprasnică din perioada 2009 – 2010, chiar şi 2011, economia României devine tot mai performantă, tot mai competitivă. Producţia de la dumneavoastră se va exporta în proporţie de 95%, iar oameni modeşti, oameni medii, dar şi oameni cu foarte mulţi bani, care vor merge cu Range Rover, sau cu Rolls Royce, sau cu ştiu eu ce alte maşini, vor avea viaţa apărată de munca dumneavoastră. Eu vă doresc succes şi vă asigur că şi după ce o să îmi termin mandatul o să privesc cu atenţie la această fabrică. Astăzi sunteţi 100, alţi 300 vor fi angajaţi foarte curând. Până la sfârşitul anului veţi fi peste 600 de salariaţi, iar până în 2016 veţi fi o familie de peste 1.200 de salariaţi aici. Eu vă doresc să fiţi o familie tânără, o familie sănătoasă, o familie performantă şi o familie care să se bucure de locul în care munceşte. Vă mulţumesc mult şi vă doresc un an foarte bun”, a spus Traian Băsescu.

TRW06După discursul preşedintelui ţării, a fost dezvelită o placă comemorativă, care să amintească despre deschiderea oficială a fabricii de la Roman, din data de 30 aprilie. Apoi, a fost tăiată panglica oficială de către vicepreşedintele TRW, Frank Muller, primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu şi directorul general al TRW Roman, Mihai Bodor.

Preşedintele ţării, în mijlocul angajaţilor romaşcani

După terminarea discursului, Traian Băsescu a coboarât de pe scenă şi a mers în mijlocul angajatelor fabricii, pe care le-a îmbrăţişat, a stat puţin de vorbă şi, apoi, s-au fotografiat împreună. Primarul Leoreanu a comentat momentul de apropiere al președintelui României față de angajații fabricii TRW: „După ce veţi termina mandatul, veţi avea sigur un post de conducere în fabrica de la Roman, pentru că observ că v-aţi integrat bine în familia de la Roman”.

TRW05După ce a plecat de la festivitatea inaugurală de la Roman, preşedintele Consiliului Judeţean, Culiţă Tărâţă, a ţinut o conferinţă de presă la Piatra Neamţ, în timpul căreia s-a arătat impresionat de modul în care s-a desfăşurat momentul inaugurării oficiale a fabricii TRW. „Astăzi s-a deschis la Roman fabrica de airbaguri TRW şi a avut loc un eveniment în urma căruia am rămas foarte impresionat, inclusiv datorită participării vicepreşedintelui TRW, Frank Muller. Felicit Consiliul Local Roman, care a votat în unanimitate, fără culori politice, pentru această investiţie, felicit şi primarul, care s-a ocupat foarte bine de atragerea acestei investiţii. Pe noi, care suntem interesaţi să atragem investitori care să creeze locuri de muncă în judeţ, deschiderea acestei fabrici ne bucură foarte mult. Faptul că o firmă de peste ocean, care e lider mondial, vine şi investeşte în judeţul nostru, este o bucurie pentru judeţ, pentru Roman şi pentru Finanţele de la Neamţ. Să vezi că acolo unde erau nişte ruine, era totul dărâmat, se înalţă o nouă fabrică, îţi creşte inima”, a spus Culiţă Tărâţă.

TRW07Deşi autorităţile locale au făcut pregătiri speciale pentru ca preşedintele ţării să participe la un prânz festiv, cu preparate tradiţionale, într-un restaurant din Roman, Traian Băsescu a părăsit oraşul imediat după încheierea ceremoniei de deschidere a fabricii TRW, întrucât se grăbea să ajungă la Bucureşti unde, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, urmă să aibă o întâlnire cu Frank Rose, adjunct al asistentului pentru politica spaţială şi de apărare al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • eu 7 ani

  buna ziua! stie cineva ce posturi sunt disponibile la aceasta fabrica si cam ce salariu au cei angajati?

 • vasilache 7 ani

  Fara sa fiu carcotas ma intreb daca primii confectioneri angajati la TRW nu sunt cumva personal calificat plecat de la celelalte fabrici de confectii existente in oras.
  Precum Caremil , Odlo , etc.
  Altfel spus , daca TRW nu „canibalizeaza” de fapt sectorul privat de confectii . Sustinerea „organelor de partid si de stat” pentru aceasta afacere privata ar trebui sa se extinda in mod perfect echilibrat si catre absolut toti intreprinzatorii privati din Roman ,care ofera locuri de munca de ani de zile locuitorilor zonei.
  Ii asteptam pe onoratii reprezentanti ai statului si municipiului sa fie prezenti la fiecare noua afacere privata deschisa in oras. In felul acesta vom sti ca toti afaceristii au drepturi si sutinere egale si ca unii nu sunt mai „privatizati ” decat toti ceilalti.

  • razvan 7 ani

   Ba da la TRW este aproximativ 80% personal calificat de la alte firme de confectii iti spun din surse sigure….am depus cred ca vreo 5 cv pana acuma nu ma sunt nici macar o data….este doar praf in ochi aceste angajari numai pe pile se intra …

 • Mosu Lica 7 ani

  Waw! Cuuumm? L-a invitat coana Leana sa-i dea ,,sarmalutza” in foi de vitza si ,,mangafaua” a sters-o la vale?!! Waw, waw,waw, de 3 x waw !!!

 • un romașcan 7 ani

  Dincolo de comentariile „răutăcioase ” de mai sus, eu apreciez realizarea acestei investiții care a creat locuri de muncă .Îmi place să cred că o investiție ce aduce beneficii orașului, nu are culoare politică …

 • livia 7 ani

  Posturi , cine stie ;salarii….minimum pe economie ,trai si ce vreti .De specialisti sigur nu au nevoie de moment ce mi-am depus CV-ul in februarie si singurul raspuns e cel obisnuit ,,O sa va contactam noi „.Politic cat cuprinde si d-nul Vasilache are dreptate , muncitorii sunt cei care se invart din firma in firma.

 • romascanul 7 ani

  in proportie de 90%,primarul leureanu merita pretuit restul ……..,bravo de trei ori bravo pentru un romascan adevarat,cat despre ,,ala” bine ca a intins-o

 • qsa 7 ani

  Ura ,ura,s-a inaugurat cel mai mare combinat de fabricat saci umpluti cu aer din Roman…..si s-au inchis in ultimii ani fabrici de nivel mondial…UMARO ,POLIROM etc….Bravos natiune..

 • Sebi 7 ani

  cum de …a venit Naufragiatul…fara …parasuta 😀