Prima paginăPolitica

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc: „Avem nevoie urgentă de un Pact pentru Sănătate la nivelul judeţului Neamţ, cu soluţii concrete şi asumat de toate partidele, indiferent de rezultatul alegerilor locale. Vă invit la dialog!”

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc: „Avem nevoie urgentă de un Pact pentru Sănătate la nivelul judeţului Neamţ, cu soluţii concrete şi asumat de toate partidele, indiferent de rezultatul alegerilor locale. Vă invit la dialog!”

Dimensiune text

 

PNL sigla 02Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a afirmat că, în contextul în care starea sănătăţii la nivel judeţean este deosebit de gravă, este absolut necesar ca factorii decizionali şi politici, în frunte cu PNL, să lase deoparte orgoliile politice, să se aşeze cu toţii la aceeaşi masă şi să îşi asume un set de decizii în domeniul sănătăţii la nivelul întregului judeţ. Acestea ar urma să fie aplicate şi susţinute de toate partidele politice, indiferent de rezultatul alegerilor locale de pe 5 iunie.

„Sănătatea este în stare de comă la nivel naţional şi, din păcate, lucrurile nu pare că stau diferit la nivelul judeţului Neamţ. Starea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este deosebit de gravă şi nici celelalte spitale din judeţ nu sunt într-o situaţie mai fericită.  Potrivit unui comunicat al Prefecturii Neamţ, dat recent publicităţii, doar în primul trimestru din 2016, 46 de nemţeni au luat infecţii nosocomiale din spitalele unde au fost internaţi. Cu alte cuvinte, au venit pentru a fi trataţi de o boală, dar au mai obţinut încă una. Cred că este responsabilitatea autorităţilor, în acelaşi timp, să ne comunice câţi nemţeni au luat aceste infecţii şi la nivelul anului 2015, cum au procedat autorităţile locale în acest caz şi dacă a fost informat şi ministerul Sănătăţii?”, este mesajul transmis de Mugur Cozmanciuc.

Preşedintele PNL Neamţ a amintit şi faptul că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt secţii care funcţionează cu un singur specialist, iar când acesta este plecat în concediu secţia se închide.

„Dincolo de acest aspect, infecţiile nosocomiale din spitale nu sunt singura problemă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. De o săptămână este închisă secţia de neurochirurgie, pentru că singurul medic chirurg al spitalului este în concediu! Situaţia este la fel de gravă şi la secţiile de hematologie şi chirurgie plastică. Medicii specialişti pe aceste domenii se pare că refuză să lucreze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ şi aceasta este o situaţie care trebuie remediată rapid. Mai mult, spitalul este foarte vechi şi are nevoie de o modernizare şi reabilitare urgentă. În multe state occidentale, după 30, maxim 40 de ani, autorităţile construiesc spitale noi, tocmai din cauza bacteriilor. Judeţul Neamţ trebuie să aibă minim un spital la standarde occidentale şi trebuie să ne asigurăm că nemţenii se simt în siguranţă atunci când merg să îşi rezolve problemele de sănătate, că sunt trataţi corespunzător şi că nu ies din spital cu o altă boală pe care o obţin tocmai în locul în care ar trebui trataţi!”, a mai precizat preşedintele PNL Neamţ.

Mugur Cozmanciuc a subliniat temele care au nevoie urgentă de un răspuns la nivelul judeţului Neamţ:

„Acestea sunt problemele majore identificate la nivelul spitalelor din judeţul Neamţ. Este treaba noastră, a tuturor factorilor decizionali, să venim cu soluţii concrete şi să remediem cât se poate de repede situaţia. Propunerea mea este următoarea: aş dori să lăsăm deoparte orgoliile politice şi să ne aşezăm cu toţii la aceeaşi masă şi să ne asumăm un set de decizii în domeniul sănătăţii la nivelul Judeţului Neamţ. Cred că e nevoie să discutăm şi să propunem soluţii concrete pentru reabilitarea şi continuarea modernizării Spitalului Judeţean din Neamţ. Și, de ce nu, poate e timpul să discutăm şi despre construcţia unui nou spital. Totodată, mă întreb cum îi putem convinge pe medicii nemţeni să lucreze la spitalele din Neamţ astfel încât secţiile să nu rămână cu un singur om? Cum ne asigurăm că nemţenii ies din spitalele din judeţ sănătoşi, nu cu alte bacterii? Indiferent care vor fi propunerile asumate, cred că este vital să ne angajăm printr-un pact asumat la nivel judeţean că oricine va deţine majoritatea în Consiliul Judeţean după alegerile de pe 5 iunie, aceste propuneri vor fi puse în aplicare şi că vor fi sprijinite la nivel politic. Este momentul să renunţăm la ambiţii politice şi să venim cu soluţii concrete!”, a mai punctat preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc.

10 mai 2016
Biroul de presă al PNL Neamţ

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu această formațiune politică, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0