Președintele CJ Neamț Ionel Arsene, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de trafic de influență

HomePolitica

Președintele CJ Neamț Ionel Arsene, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de trafic de influență

 

 

Vineri, 6 iulie, Direcția Națională Anticorupție a informat că procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, într-un nou dosar, a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la data faptei deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a PSD, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Conform comunicatului DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în luna iunie 2015, inculpatul Ionel Arsene, în calitățile menționate mai sus, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din județul Neamț, membru al aceluiași partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect „Construire școală în sat ….., județul Neamț” către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăți agreate de inculpat. În temeiul acestei înțelegeri, ca urmare a influenței exercitate de Ionel Arsene asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuție lucrări, cu obiectul de mai sus.

„Ulterior, la data de 9 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț. Amintim că, anterior, inculpatul Arsene Ionel a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează comunicatul DNA.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0