Prima paginăPolitica

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, reținut de DNA pentru trafic de influență

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, reținut de DNA pentru trafic de influență

Dimensiune text

 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a președintelui Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a PSD, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt. În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, informează un comunicat de presă al DNA.

Vineri, 19 ianuarie, Ionel Arsene va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai precizează comunicatul DNA.

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • mama omida 4 ani

  pun pariu ca are o „boala” greu tratabila in penitenciar !!! se vede pe fata lui ca e „suferind” !!

 • ulise 4 ani

  Nea Ionele nici nu sti , cat de mare poti sa fi !
  Mare infractor fireste , martorul te mai paraste
  Dar tu nu te oftica la bulau e-asa si-asa
  Uneori e cald si bine , iti ti pantaloni-n vine
  Alteori e cam racoare , Micu sta cu fata-n soare
  Aroganta se plateste , DNA te urmareste
  Puti un pic a disperare , poate ceri o amanare
  Cu Mustacios ai vorbit ? Chiar asa un pic soptit
  Ce ti-a zis ? Ai vreo scapare ? Mita totusi e cam mare
  Noi avem o bucurie pana iesi din puscarie
  A scapat tara de-un hot ce se credea ca-i cu mot
  Alte rime nu mai stiu dar continui mai tarziu …

 • Ramona 4 ani

  Nu uitați la viitoarele alegeri să votați P.S.D., adică Năstase Adrian, Ponta Victor, Nichita, Truică Remus, Mazăre, Ghiță, Dragnea Liviu etc. Toți au în comun ceva: condamnări penale.