Prima paginăPolitica

PREŞEDINTELE ARCAN ÎL DEMITE PE DIRECTORUL LAZĂR DE LA SPITALUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTELE ARCAN ÎL DEMITE PE DIRECTORUL LAZĂR DE LA SPITALUL JUDEŢEAN

Dimensiune text

Emilia Arcan

Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ

Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a semnat referatul pe baza căruia se întocmeşte dispoziţia de încetare a mandatului doctorului Ioan Lazăr, care a ocupat funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ din 2013, pe când Consiliul Judeţean era condus de regretatul romaşcan Culiţă Tărâţă. Interimatul la Spitalul Judeţean va fi asigurat de către medicul Alexandru Juncu.

Conform unui comunicat de presă remis redacţiei noastre de către reprezentanţii Consiliului Judeţean, nu este clar dacă decizia se aplică de astăzi, 4 martie: „Vinerea e zi cu program scurt şi nu a fost timpul fizic pentru semnarea tuturor documentelor de către colegii mei de la Direcţia Juridică, dar după semnăturile lor se va emite dispoziţia de revocare din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă a domnului Lazăr şi încetarea contractului de management”, este declaraţia făcută de Emilia Arcan.

ioan lazar

Medicul Ioan Lazăr

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că demitere are la bază decizia tuturor membrilor Consiliului de Administraţie (CA) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, care au propus încetarea mandatului pe motiv de deficienţe manageriale: „Conform ultimului raport al CA, s-a dispus încetarea mandatului, dar mi s-a propus şi sesizarea organelor abilitate, potrivit Notei de informare nr. 2798 din 15 februarie 2016, făcându-se trimitere la multe deficienţe constatate. Dacă nu puneam în aplicare această cerere de revocare, mi-aş fi asumat eu deficienţele manageriale ale doctorului Lazăr, pentru că mi-au fost aduse la cunoştinţă şi nu am luat nici o măsură”, a mai declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Interimatul la cea mai mare unitate spitalicească din Neamţ va fi asigurat de către medicul Alexandru Juncu, iar în termen de trei luni sau cel mult şase luni trebuie organizat concurs pentru desemnarea viitorului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Conducerea Apa serv cand va fi demisa pentru incompetenta.
    Astept confirmarea.