Prima paginăRoman

Preșcolarii de la Grădinița „Petru Poni” dăruiesc bucurii

Dimensiune text

Preșcolarii au oferit fructe copiilor din Complexul de Servicii „Familia Mea” și bătrânilor din Centrul de Îngrijire din Roman. Micii artiști au prezentat și un program artistic dedicat primăverii.

 

 

Preșcolarii Grădiniței cu program prelungit nr. 6 „Petru Poni” din Roman au întreprins joi, 7 martie, o acțiune caritabilă pentru copiii și bătrânii internați în instituții de îngrijire. Acțiunea a debutat cu câteva zile în urmă, când cadrele didactice și părinții s-au mobilizat pentru a face un dar semenilor a căror soartă le-a fost potrivnică. În câteva zile, educatoarele unității de învățământ au strâns bani, jucării și hăinuțe pentru a face „dar din dar”. „Cu banii adunați au fost cumpărate fructe pe care le-am dăruit copiilor din Complexul de Servicii «Familia mea» și bătrânilor din Centrul de Îngrijire Roman. Vrem, prin această acțiune, să conștientizăm copiii, chiar de la cele mai fragede vârste, asupra faptul că există copii mai puțin fericiți și bătrâni singuri și bolnavi care au nevoie de o mângâiere din partea noastră. Gestul nostru a fost mic, dar ne vom implica și în alte acțiuni menite de a sensibiliza și alte persoane dornice de a ne sprijini în demersul nostru”, a precizat Viorica Gheorghiescu, coordonatoarea Grădiniței cu program prelungit nr. 6 din Roman.

gradinita2Pentru întâlnirea cu preșcolarii din Complexul de Servicii „Familia Mea”, copiii de la Grădiniția nr. 6 au pregătit în cele mai mici detalii un program artistic dedicat primăverii, apreciat de personalul centrelor și gustat de copii și bătrâni. „Este o acțiune dedicată primăverii, care a avut ca scop socializarea copiilor internați în Complexul de Servicii «Familia Mea». A devenit o tradiție pentru copiii din unitățile de învățământ romașcane să se viziteze la diverse evenimente, mai ales că aceste întâlniri sunt benefice pentru copiii noștri”, a spus Elena Bozoancă, directorul Complexului de Servicii „Familia Mea”.

Jucăriile și hainele colectate de preșcolarii Grădiniței cu program prelungit nr. 6 vor ajunge la copiii care provin din familii defavorizate.La rândul lor, copiii care beneficiază de serviciile grădiniței nr.6 primesc sistematic sprijinul firmei Marsat, care, de curând, le-a oferit o mașină de spălat.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0