Preoții pensionari din Protopopiatul Roman, premiați de IPS Ioachim

HomeReligie

Preoții pensionari din Protopopiatul Roman, premiați de IPS Ioachim

La Biserica „Precista Mare” din Roman, Protopopiatul Roman a organizat joi, 21 septembrie, o activitate liturgică la care au participat clerici implicați în pastorație și după primirea deciziei de pensionare, în cadrul proiectului eparhial „Preoția, vocație și misiune chiar și la senectute”, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a conferit preoților diplome de recunoștință, în contextual în care anul 2023 este, la nivelul Patriarhiei Române, an omagial al pastorației persoanelor vârstnice. Au participat preotul Mihăiță Popovici (fost vicar administrativ), preotul Marin Gheorghiescu (fost protopop de Roman), preotul Ioan Bârliba (fost director al Seminarului teologic), preotul Petrică Hrestic, preotul Constantin Pătrăuceanu, preotul Vasile Ungureanu, preotul Ioan Movileanu, preotul Ion Antoci și preotul Gheorghe Merfea.

„Urmând învățătura lui Solomon, conform căreia «bătrânețea este o cunună strălucită, ea se află mergând pe calea cuvioșiei» (Proverbe 16, 31), nouă părinți ce oferă bisericii experiența pastorală tezaurizată de decenii și după împlinirea vârstei pensionării au participat, la invitația părintelui protopop de Roman, Dan Alexandru Antoce, la Sfânta Liturghie, precum și la o activitate în cadrul căreia a fost evidențiată măiestria pastorală a sfințiilor lor. Din încredințarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele protopop a acordat Diploma de recunoștință părinților participanți, în cadrul unei solemnități prin care s-a validat buna practică a sfințiilor lor, de a fi alături de comunitățile păstorite și după finalizarea formală a exercițiului profesional în urma pensionării”, a afirmat preotul Ionuț Alexandru Amărinii.

„Ne exprimăm recunoștința față de părinții participanți la activitatea de astăzi, pentru faptul că sfințiile lor oferă, cu generozitate și bucurie, toate resursele lor sufletești în vederea propășirii actului pastoral la nivelul comunităților parohiale unde Înaltpreasfințitul Ioachim i-a rânduit să slujească după pensionare”, a precizat părintele protopop Dan Alexandru Antoce.

La sfârșitul activității, preoții au primit, la Palatul Arhiepiscopal, binecuvântarea IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

 

Foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0