Prima paginăSocial

Preoții îi îndeamnă pe credincioși să meargă la vot

Preoții îi îndeamnă pe credincioși să meargă la vot

Dimensiune text

 

Cu prilejul alegerilor prezidențiale din acest an, al căror prim tur de scrutin se va desfășura duminică, 10 noiembrie, preoții îi îndeamnă pe credincioși să meargă să își exercite dreptul de vot.

„Este importantă această manifestare a voinţei fiecăruia, ori de câte ori suntem chemaţi la urne, pentru ca în fruntea ţării să fie persoane oneste şi capabile şi care să promoveze într-un mod integral viaţa şi demnitatea persoanelor. Românii s-au declarat creştini cu o majoritate covârşitoare şi au dreptul la exprimare. România este creştină, şi simbolul creştinătăţii, crucea lui Isus Cristos, este şi pe stema ţării, iar în imnul de stat al României intonăm: «Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină, / Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt». De aceea, şi aleşii trebuie să-i reprezinte pe românii care i-au votat, nu alte interese sau ideologii impuse din afară”, precizează preotul Adrian Blăjuţă, citat de un comunicat al Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

„Îi îndemn pe toţi credincioşii catolici din Dieceza Romano-Catolică de Iaşi să îşi împlinească datoria cetăţenească şi dreptul de a participa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2019. Participarea la vot este importantă pentru creştin, pentru implicarea sa în viaţa societăţii şi pentru promovarea şi păstrarea valorilor creştine. Prin vot, putem alege persoane care să ne reprezinte cu adevărat. De aceea e important să ne interesăm mai mult despre candidaţi, iar fiecare va alege apoi pe cine va crede de cuviinţă, dar atunci când va pune ştampila pe buletinul de vot să o facă responsabil, nu la voia întâmplării sau influenţat de promisiuni sau alte avantaje materiale”, a transmis cu acest prilej episcopul de Iași Iosif Păuleț.

Cu ocazia ședinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de la finalul lunii octombrie, Biserica Ortodoxă Română a subliniat necesitatea ca preoții să rămână neutri în perioada alegerilor. „În perspectiva alegerilor prezidențiale din anul 2019 și a celor locale și parlamentare din anul 2020, au fost reafirmate principiile enunțate în mai multe rânduri de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe cu privire la responsabilitatea clericilor pentru păstrarea neutralității politice în perioada electorală”, precizează un comunicat al Patriarhiei Române.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0