Preoți nemţeni în vizită la Papa Francisc

HomeReligie

Preoți nemţeni în vizită la Papa Francisc

 

Trei preoţi originari din judeţul Neamţ, preot doctor Iosif Antoci, originar din Săbăoani, care activează în Arhidieceza de Viena, Austria, preot doctor Ştefan Lupu, originar din Rotunda, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universităţii ,,Al.I. Cuza” din Iaşi, şi preot Petru Balint, originar din Barticești, care activează în Arhidieceza de Bucureşti, s-au numărat printre preoții care s-au întâlnit cu papa Francisc, la Vatican, la finalul lunii mai, cu prilejul aniversării a 25 de ani de preoție. La acest grup s-au alăturat alți patru preoţi care au fost hirotoniţi în anul 1992, fiind singura promoţie de preoţi care au avut fericirea de a serba acest mare eveniment din viaţa unui preot, alături de Papa Francisc.

 

„Luni, 29 mai, în prima zi a şederii noastre la Roma, am celebrat o Liturghie la mormântul sfântului Petru, ce a fost un moment unic şi de nedescris în cuvinte, prin profunzimea emoţiilor prin care am trecut. Apoi, am fost primiţi la Congregaţia pentru Bisericile Orientale, unde cardinalul Leonardo Sandri ne-a primit cu mare căldură. După amiază, Mons. Ionuţ Strejac ne-a prezentat tot Vaticanul cu toate edificiile şi însemnătatea lor. Au fost ore de istorie bisericească pentru a putea înţelege multe elemente, pe care le-am auzit doar în teorie.

Ziua de marţi, 30 mai, a fost cea mai aşteptată zi din viaţa noastră şi din zilele de har, petrecute la Roma. Dis-de-dimineaţă, ne-am prezentat la poarta de acces pentru a ajunge la capela «Santa Marta». După ce am trecut de numeroasele filtre de control, în cele din urmă am ajuns în capela papală pentru a putea concelebra cu Sfântul Părinte. Suveranul Pontif ne-a mulţumit pentru cei 25 de ani de slujire şi pentru mărturia noastră de credinţă, în situaţiile pastorale diferite în care ne aflăm. În simplitatea şi bunătatea lui, papa Francisc ne-a invitat să luăm micul dejun împreună cu Sanctitatea Sa şi cu toţi colaboratorii săi apropiaţi. Este foarte greu să uiţi un asemenea moment cu atâta încărcătura sufletească!

Miercuri, 31 mai, a fost ultima zi pe care am plănuit-o să o avem în Vatican, prin participarea la audienţa generală cu Sfântul Părinte. Şi de data aceasta am fost foarte privilegiaţi, deoarece am reuşit să stăm foarte aproape de Sfântul Părinte.

Aşa s-a încheiat scurta noastră vizită la Vatican, ce a marcat aniversarul de 25 de ani de preoţie cu papa Francisc!“, a precizat preot doctor Iosif Antoci, pentru ercis.ro.

Mai multe detalii despre acest eveniment sun prezentate pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, la acest link.

Preot doctor Iosif Antoci

Preot doctor Iosif Antoci

 

Preot doctor Ştefan Lupu

Preot doctor Ştefan Lupu

 

Preot Petru Balint

Preot Petru Balint

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0