Prima paginăReligie

Preot romaşcan, doctor în teologie la Roma

Dimensiune text

Un preot romano-catolic din Roman a reuşit performanţa de a-şi lua doctoratul la o prestigioasă instituţie de învăţământ din Roma.

Joi, 22 noiembrie, la ora 16.00, în cadrul Ateneului Pontifical „Sfântul Anselm” din Roma, părintele Daniel Iacobuţ a apărat cu succes teza de doctorat în domeniul celebrării liturgice moderată de profesor doctor Cettina Militello. După prezentarea generală a tezei, părintele Daniel a trebuit să facă faţă „tirului” de întrebări, dar şi de aprecieri, din partea celor patru membri ai comisiei. Ceea ce comisia a evidenţiat în mod deosebit a fost claritatea, profunzimea şi cursivitatea pe care părintele Daniel le-a folosit în conţinutul tezei. De asemenea, răspunsurile clare şi la obiect au avut rolul de a determina comisia ca, într-un final, să acorde calificativul maxim: „Summa cum laude”.

Danie Iacobuţ s-a născut pe 1 februarie 1979, la Roman. A absolvit şcoala generală în anul 1994, la Roman, Liceul Seminarial din Bacău, în anul 1998, şi Universitatea Pontificală din Roma, în anul 2004. A urmat studii postuniversitare la Ateneul Pontifical „Sfântul Anselm”, unde a obţinut licenţa în liturgie şi masterul în teologia sacramentelor. A fost sfinţit preot la 29 iunie 2005, la Iaşi, de către episcop Petru Gherghel. A activat ca vicar la Iaşi, în parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” (1 august 2006 – 31 august 2009) şi a activat ca profesor de patrologie şi liturgie la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi (1 octombrie 2006 – 31 august 2009). De la 1 septembrie 2009, este la studii la Roma, în Italia.

COMENTARII

WORDPRESS: 0