Premii pentru cei mai buni matematicieni

Prima ediţie a concursului interjudeţean „Matematica pentru toţi” a fost organizat la Școala „Mihai Eminescu”. La concurs au participat 180 de elevi din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ. 

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a organizat, în perioada 7 – 8 aprilie, prima ediţie a concursului „Matematica pentru toţi”. La concurs au participat 180 de elevi din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău şi Neamţ. Concursul a fost adresat elevilor claselor IV – VIII. Din Roman au participat elevi de la şcoala gazdă, dar şi elevi de la Școala „Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi Școala „Calistrat Hogaş”. Din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ a participat profesor Camelia Elena Neţa, inspector de specialitate.

La clasa a IV-a, primele trei locuri au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (Mihnea Buţiurcă – 28 de puncte, Raluca Grăjdeanu – 28 puncte şi Giulio Pal – 28 de puncte), pregătiţi de profesor Camelia Manea. Elevii profesoarei Anca Leoreanu – Iarin Bârgăoanu şi Alexandru Rusu (clasa a V-a), de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, au obţinut primele două locuri, cu 28, respectiv 23 de puncte. Eleva Erika Mocanu (Școala „Alexandru Ioan Cuza”), pregătită de profesorul Ștefan Oprea, s-a clasat pe locul III, cu 22 de puncte.

La clasa a VI-a, primele trei locuri au fost ocupate de elevii: Tudor Hăulică – 28 de puncte şi Robert Trifan – 27 de puncte (Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui) şi Vlad Andrieş – 25 de puncte (Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ). Primele trei locuri de la clasa a VII-a au fost ocupate de elevii: Roberta Grigorescu (Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ) – 9 puncte, Mihai Lucian Nistor (Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Paşcani) – 8 puncte şi Bianca Popa (Școala „Alexandru Ioan Cuza”, profesor Ștefan Oprea) – 7 puncte.

La clasa a VIII-a, câştigătorii primelor trei locuri au fost: Andreea Agheorghiesei (Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui) – 17 puncte, Andrei Linguraru (Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ) – 16 puncte şi Sebastian Istrate (Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui) – 12 puncte.


COMENTARII

WORDPRESS: 0