Prima paginăRoman

Premieră la spital: Concursul pentru posturile de asistenți medicali a fost anulat

Dimensiune text

Conducerea spitalului a anulat rezultatele concursului pentru ocuparea a 21 de posturi de asistenți medicali, organizat la începutul acestei săptămâni. Asistentul Puiu Sârbu, președintele ordinului Asistenților Medicali, acuză conducerea spitalului de organizare deficitară. Evaluarea dosarelor făcută de reprezentantul  DSP Neamț s-a finalizat cu o listă scrisă cu creionul. Concursul a fost anulat la sesizarea medicilor șefi de secție, care au remarcat cel puțin două întrebări greșite. Ei susțin că li s-a îngrădit dreptul de a examina.

 

 

Aproape 100 de persoane care au participat, în această săptămână, la concursul pentru posturile de asistenți medicali, mai au de așteptat până să fie angajate la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Conducerea instituției sanitare a decis, miercuri, 16 ianuarie, anularea rezultatelor înregistrate la concurs, fapt care a inflamat spiritele, atât în rândul participanților, dar și în rândul membrilor comisiei de examinare. Participant în calitate de observator, asistent Puiu Sârbu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAM), filiala Neamț, acuză conducerea spitalului că a luat o decizie greșită și că și-a bătut joc de candidați. „Conducerea spitalului, în calitate de organizator, s-a pus cel puțin într-o situație jenantă, pentru că nu e normal ca să ceri o comisie externă de examinare și tot tu să anulezi rezultatele. Este păcat de cei aproape 100 de candidați. Având atâta experiență în organizarea unor astfel de concursuri, nu poți să invoci probleme legislative„, a precizat asistent Puiu Sârbu, care a mai declarat că va prezenta un punct de vedere detalialt, pe această temă, al OAMGMAM, săptămâna viitoare.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, medicul Dan Morenciu, susține că instituția sa nu are nici o vină pentru anularea rezultatelor, chiar dacă doi dintre angajații săi au făcut parte din comisia de examinare. „Managerul spitalului m-a rugat să desemnez, în comisia de examinare, doi membri din cadrul instituției pe care o conduc, ceea ce am și făcut. Mai departe, noi nu avem nicio responsabilitate. Ca organizator, Spitalul Roman poate lua orice decizie vrea„, a precizat Dan Morenciu.

 

Medici nemulțumiți și întrebări greșite

 

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Mircea Coadă, spune că organizarea, din punct de vedere administrativ, s-a făcut cu respectarea legii și s-a apelat la o comisie externă pentru a nu alimenta eventuale speculații cu privire la modul de ocupare a posturilor. „Pe 29 noiembrie, noi am publicat anunțul de concurs, iar pe 3 decembrie am înștiințat DSP, care ar fi trebuit să verifice dosarele și să numească o comisie de concurs și o comisie tehnică. Pe 21 decembrie, s-a prezentat o persoană care s-a recomandat de la DSP și a verificat aceste dosare. A lăsat doar o listă cu numele candidaților, scrisă cu un creion„, a declarat Florica Agape, șeful Biroului de Resurse Umane din cadrul spitalului.

Juristul spitalului, Lilia Moise, spune că, potrivit legii, după verificarea dosarelor ar fi trebuit întocmit un proces verbal, lucru care nu s-a întâmplat. Florica Agape a mai explicat faptul că, neprimind niciun răspuns, managerul spitalului, medicul Mircea Coadă, a insistat la DSP Neamț, astfel că, pe 4 ianuarie, s-a primit un fax de la DSP prin care se comunicau doar doi membri ai comisiei. „Hârtia nu are nici o semnătură. Pe 8 ianuarie, am înștiințat Primăria Roman să desemneze un secretar, și pe domnul Puiu Sârbu să participe în calitate de observator„, a mai spus Florica Agape. Jurist Lilia Moise spune că, pe 14 ianuarie, în ziua concursului, cei patru membri ai comisiei care au venit la spital au decis amânarea cu o zi a concursului, pentru că subiectele au fost redactate doar de doi membri, deși legea spune că subiectele ar fi redactate de toți cei patru membri. „În consecință, examenul s-a amânat cu o zi, pentru ca cei patru membri ai comisiei să poată redacta alte subiecte. Pe 15 ianuarie s-a organizat, din nou, examenul de concurs„, a spus jurist Lilia Moise.

A urmat, apoi, proba practică, la care au fost invitați și medicii șefi de secție. „Întrucât asistenții urmau să devină subalternii lor, ni s-a părut normal ca medicii șefi de secție să-și facă o idee despre cunoștințele pe care le au candidații. Domnul Puiu Sârbu și membrii comisiei au amenințat că-și vor da demisia dacă medicii vor pune întrebări. Miercuri, medicii șefi au trimis conducerii spitalului o sesizare prin care au arătat că cel puțin două întrebări au fost formulate greșit, că nu s-a afișat și baremul de corectare, conform legii, și că li s-a îngrădit dreptul de a examina candidații. Subiectele nu aveau nicio legătură cu medicina, ci erau mai mult din legislație. În consecință, am decis anularea concursului„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Este pentru prima dată în istoria spitalului când se întâmplă un astfel de lucru. Conform legii, concursul se va relua în termen de 15 zile, cu aceiași candidați.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 14
 • CORECT 9 ani

  Felicitari managerului Spitalului din Roman!

  Neavenitul si deprofesionatul cu parul in vant-PUIU- ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa nu pretinda mai mult decat ceea ce poate oferi.

 • Anonim 9 ani

  Jaf, jaf pe fata oameni buni ,asa ceva, doar in Romania se poate intampla. Sunt una din persoanele care am participat la acest concurs,si va pot spune ca imi este rusine, de ce- am putut sa vad. Doctori care UMBLAU CA DESCREIERATII DUPA CUNOSTINTELE LOR, TOTI VROIAU SA INTRE IN SALA DE CONCURS SA LE PUNA EI INTREBARILE PE CARE PARTICIPANTUL DEJA LE STIA. De asta s-a ajuns la amanarea concursului,s-a vazut, ceva nu ERA in ordine.Multi participanti normal ca sunt exasperati,nervosi,este normal,odata ce a impins plicul, si nu este sigur ca postul este al lui,se pune intrebarea ,mai recuperez banii?

 • Andrei 9 ani

  Si cine a raspuns corect la intrebarile gresite?

 • O REPLICA ...... 9 ani

  PUIU DACA NU ESTE FUDUL PARCA NU E PUI… DESTUL!

 • pentru ANONIM(A)!! 9 ani

  Doctorii nu alearga ca descreieratii ,poate cei care te-au educat procedau in acest mod.
  Apoi nu gasesti (daca ai putea rationa..) ca este normal ca medicii sefi de sectie sa decida ce personal sanitar vor angaja ,caci cred ca s-au cam saturat de cei veniti de pe la scolile sanitare particulare care parca sunt veniti de pe o alta planeta.

  Apoi,.”daca nu poti sa urci ,macar sa barfesti si sa spurci!!”(A.Baranga)

  • Anonim 9 ani

   Pentru inceput invata putina gramatica „doctorii nu alerga”ci alergau,iar cei de pe alta planeta ,tot cei din spital i-au angajat,deci sa inteleg ca si ei sunt de pe alta planeta .Apropo : de ce esti asa nervos(oasa) trebuie sa restitui _ploconul_?? HA HA HA

 • emanuella 9 ani

  este foarte adevarata ce spune ANONIM ,concursul a fost pregatit pentru anumite persoane care deja stiau subiectele deaceia a fost amanat cu o zi…a fost anulat deoarece la proba scrisa nu au reusit cei care aveau subiectele si nu se asteptau la altele…curios este ce fac cei ce au reusit atat la proba scrisa cat si la proba practica so mai mult au fost afisate si rezultatele ca ar fi fost admisi…asa a patit si Geoana la ora 11.00 era presedinte si cand sa trezit hop ca nu mai era…

 • Mama omida 9 ani

  Intotdeauna examenele au fost smenuite,ori subiecte „gresite”, ori spaga insuficienta,de aia avem personalul pe care il avem..prima data ar trebui luate la bani marunti scolile de facut asistenti pe banda rulanta,ca in spital nu vedem practicanti decat la pe la Urgente..

 • criss stie tot 9 ani

  pe scurte…
  -subiectele au fost facute la Piatra Neamt de domnul Morenciu de aceia a fost concursul amanat iarsubiectele la proba practica aau fost facute de doctorii din sitalulu roman care nu aveau nicio treaba in acest concurs.
  -aceste subiecte le aveau unii concurenti deaceia domnul Sarbu a solicitat intocmirea altor subiecte si concursul sa desfasurat corect.
  -atat unii doctori cat si doamna de fier (asistenta sefa de la ortopedie) au dat la cunostintele lor subiectele si toti ceilalti sau prezentata la concurs ca fraierii ca subiectele si ocurile erau aranjate.
  -cand sa studiat lista cu cei admisi la proba scrisa si doamna de fier a vazut ca persoanele pe care le dorea ea nu au luat a inceput scandalul a dat citeva telefoane la meneger si concursul sa anulat.
  -de aceasta data se vorbeste prin spital ce doamna de fier r fi primit 2000de euro pentru 4 persoane la care le promisese ca vor trece acest concurs,a cheltuit banii de sarbatori si acumeste foarte greu sa-i dai inapoi.
  Ne pare foarte rau domnule MANAGER de cele intamnplate dar sa stiti ca toy cast circ nu a facut nimic altceve decat sa rada lumea din roman si nu numai de spitalul nostru si de modul cum aceasta femeie va manipuleaza,
  Spes ca de modul cum sa desfasurat acest concurs sa afle si domnul Primar Leoreanu deoarece este imaginea orasului Roman si nu cred ca dumnealui permite asa ceva.
  Voi reveni cu mai multe detalii socante despre cum a crezut doamna de fier ca se poate imbogati peste noapte si nu a reusit..ha ha ha…..

 • emilian pal 9 ani

  Pt Criss care stie tot
  Citind magnificul tau comentariu, care nu are nici virgule, nici cratime si niciun Dummnezeu, am tras o concluzie. De fapt vreo doua.
  Fie ma las pe mina Doamnei de Fier, care imi va spune ca piciorul trebuie amputat, fie ma las la mina ta, Criss(cum Dumnezeu te-au angajat la spital nu inteleg, pentru ca nici macar notiuni elementare de gramatica nu stii, daramite sa-ti cer notiuni de ortopedie), si tot ma aleg cu un picior amputat. Doar ca se va face sedinta pe sectie sa inteleaga ce ai scris tu in foaia de observatie.

 • anonimus 9 ani

  Eu am raspuns corect doar la intrebarile gresite..hai sa radem,hahaha..si se cheama spital municipal de urgente ROMAN

 • cory 9 ani

  Bravo domnului manager ca a avut”sange”,destul isi bate piatra joc de noi si domnului puiu care traieste bine pe banii asistentilor sa_si vada de lungul nasului

 • dascaludorina 9 ani

  Sint un om care lucreaza la spitalul municipal de urgenta roman de 16 ani si traiesc cu speranta vaga ce-i drept ca la examenul care va fi reluat in data de 2.02.2013.voi putea promova prin ceea ce am invatat…si prin experienta de la locul de munca…cu sinceritate un om simplu…

  • dascaludorina 8 ani

   AVIZ AMATORILOR CARE AU FOST DERAMNJATI DE …COMENTARUL MEU…ESTE UN DREPT CARE A FOST CISTIGAT DE CIND CU DEMOCRATIA…SI ANUME LIBERA EXPRIMARE A PARERILOR…BINE FORMATE DA?