HomeActualitateNeamt

Prejudiciu recuperat de aproape 150.000 lei, din contrabandă

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au intensificat, în luna decembrie, acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice şi, în special, pentru combaterea contrabandei cu ţigări şi alcool. Aceştia au verificat 78 de agenţi economici şi au efectuat 18 filtre în traficul rutier pentru depistarea persoanelor care transportă marfă de contrabandă.

În urma acţiunilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii nemţeni au constatat 14 infracţiuni prevăzute de legea privind Codul Vamal şi au confiscat 39.488 de ţigarete, fiind recuperat prejudiciul de aproximativ 146.000 lei. Pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faţă de două persoane s-a început urmărirea penală, riscând închisoarea de la doi la şapte ani şi interzicerea unor drepturi. Totodată, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate, în valoare de 11.000 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • legionarul 8 ani ago

    vajnici aparatori ai legii ,voi cu asta va ocupati si luati salarii de zeci de milioane ,dar cu austriacul swaihofer care taie achizitioneaza lemn furat sau taiat ilegal tot una,si care a fost dat in fapt pe mass media si dinb austria ,ala e ,,legal”,sau trebuie un berbeceanu de neamt sau aveti mainile legate de la i.g.p. o sa repiram bani ,mita ,coruptie de ce nu va sesizati ,va ocupati de maruntisuri ,cati corupti ,traficanti de prafuri ati prins dragi bugetari?????!!!!!!