HomeRoman

Pregătiri pentru noi investiții în municipiul Roman

Multe investiții pe care le va face Primăria Roman în acest an sunt contractate prin SEAP. Administrația publică locală trebuie să primească un răspuns și de la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor.

 

 

În lipsa bugetului, Primăria municipiului Roman nu poate demara prea multe activități. Practic, administrația publică locală nu are posibilitatea de a cheltui bani dintr-un buget care nu există, în sensul că nu a fost aprobat de către Consiliul Local. Motivul pentru care acest lucru nu s-a întâmplat încă îl reprezintă faptul că nu au venit cotele de la Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP). Este vorba de sumele aferente cheltuielilor descentralizate, pentru învățământ și protecție socială, singurele cifre care lipsesc la acest moment din proiectul de buget al municipiului.

În așteptarea cotelor de la DGFP, Primăria Roman a ridicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) contractul de întreținere a spațiilor verzi din oraș, închirierea unor utilaje și proiectul privind parcarea supraetajată de la Piața Centrală. În această săptămână va avea loc licitația – etapa finală din achiziția publică pe SEAP – la contractul de reparații și întreținere străzi. Zilele acestea se desfășoară și reverificările la proiectul tehnic „Finalizare Pietonal Ștefan cel Mare”. „Sperăm ca, în două – trei săptămâni, să finalizăm reverificările și să îl propunem spre achiziție publică pe SEAP. În ceea ce privește proiectul de modernizare a ștrandului, se așteaptă decizia Comisiei Naționale de Soluționare a Contestațiilor, deoarece sunt contestații între constructorii care au licitat. Eu sper ca în această săptămână să primim un răspuns, fiindcă se apropie termenul”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Săptămâna viitoare se va ridica pe SEAP lucrarea privind ultima parte din ocolitoarea Roman-Est, iar la sfârșitul săptămânii viitoare administrația publică locală va primi și documentația pentru ocolitoarea Roman – Vest (ocolitoarea care face legătura între sensul giratoriu de la Favorit și E85, la intersecția de la Detașamentul de Pompieri), care reprezintă o investiție nouă în municipiu.

Comentarii

WORDPRESS: 0