HomeEducatie

Pregătiri pentru … clasa pregătitoare

Primele două etape de înscriere în clasa pregătitoare s-a încheiat. Cadrele didactice trebuie să completeze, în luna mai, raportul electronic pentru fiecare elev de la clasa pregătitoare. În acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, pe 8 aprilie, o metodologie de completare a raportului de evaluare a elevilor, precum şi modelul tip de raport de evaluare pentru fiecare materie. Părinţii vor primi o copie a acestui raport, pentru a-i implica pe aceştia în activitatea educativă prin prezentarea rezultatelor pozitive, dar şi a celor care urmează a fi ameliorate.

Evaluarea are drept scop identificarea competenţelor specifice dobândite de preşcolarii aflaţi la finalul clasei pregătitoare, prevăzute în programele şcolare în vigoare pentru clasa pregătitoare.

Raportul include evaluări la comunicare în limba română şi într-o limbă modernă, matematică şi explorarea mediului, religie, arte vizuale şi abilităţi practice, muzică şi mişcare, educaţie fizică şi dezvoltare personală.

Comentarii

WORDPRESS: 0