Pregătiri de alegeri

Data alegerilor locale a fost stabilită. Pe 10 iunie 2012, românii vor vota consilierii locali și județeni, primarii și președinții consiliilor județene.

 

 

Conform legii, în termen de trei zile de la stabilirea datei alegerilor, prefectul trebuie să numeroteze circumscripțiile electorale din județ, iar în termen de șapte zile de la stabilirea datei alegerilor, prefectul aduce la cunoștința publică sediile în care își vor desfășura activitatea birourile electorale de circumscripție, precum și programul de activitate al acestora.

În termen de zece zile de la stabilirea datei alegerilor, primarul unei localități este obligat sa pună la dispoziția partidelor politice, alianțelor politice și alianțelor electorale, la cererea și pe cheltuiala acestora, copii de pe listele electorale permanente, precum și de pe listele electorale suplimentare.

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor și se încheie în ziua de sîmbătă care precede data alegerilor, la orele 7.00. Buletinele de vot trebuie să fie tipărite cel mai tîrziu cu zece zile înaintea alegerilor.

Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale reglementează și modul în care urmează să fie organizate secțiile de votare. În municipii și orașe va fi amenajată cîte o secție de votare la 1.000 – 2.000 de locuitori, iar în comune va fi organizată cîte o secție de votare la 500 – 2.000 locuitori, de regulă, în fiecare sat. De asemenea, pot fi amenajate secții de votare și în satele sau grupurile de sate cu populație de pînă la 500 de locuitori.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!