Prima paginăSanatate

Pregătiri costisitoare pentru acreditarea Spitalului Roman

Dimensiune text

Instituția sanitară și-a stabilit prioritățile pentru obținerea acreditării. Spitalul este obligat să aibă instalație de filtrare a aerului, instalație de apă proprie și stație de aer comprimat.

 

Foto: Medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a stabilit o listă de priorități pe care va trebui să le aducă la îndeplinire în perioada următoare, dacă dorește să obțină acreditarea. În plus, a fost întocmit și un plan de conformare pe o perioadă de cinci ani, care cuprinde mai multe obiective de modernizare a spitalului.

În ceea ce privește prioritățile în vederea obținerii acreditării, unul dintre cele mai importante obiective este dotarea spitalului cu un sistem special de filtrare a aerului, care este absolut obligatoriu pentru acreditare, și care are termen de finalizare 30 iunie 2013.
„Tot la sfârșitul lunii iunie trebuie să finalizăm modernizarea stației de sterilizare. Modernizarea laboratorului de analize se apropie de final. De asemenea, la spălătorie trebuie să achiziționăm o mașină de spălat cu barieră biologică. O altă condiție obligatorie pentru obținerea acreditării este să avem o instalație de apă proprie și o stație de aer comprimat, lucrare care are ca termen de finalizare sfârșitul lunii septembrie 2013. În plus, parcarea spitalului va trebui amenajată, iar triajul central va fi reorganizat. Toate aceste condiții sunt necesare și pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare, nu numai pentru acreditare”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului.

Potrivit acesteia, în momentul de față, singurul impediment în realizarea acestor lucrări îl constituie lipsa bugetului, însă, cel mai probabil, din luna aprilie, când se va aproba bugetul pe tot anul în curs, se va ști exact și câte din aceste lucrări vor fi finanțate. Lista de priorități a fost comunicată și primarului municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu.
„Sperăm ca de, de la 1 aprilie, să avem bugetul întreg și să acoperim cât mai multe din lucrările necesare. Am făcut solicitări Consiliului Județean pentru a ne sprijini și în alte lucrări, cum ar fi reparația acoperișului de la secția Pediatrie, renovarea secției Psihiatrie, dar și finalizarea termoizolației exterioare a Spitalului Nou”, a precizat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar-contabil al spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • leo 9 ani

    Doamna din imagine a mai fost manager acum 12 ani. Si-a dat demisia atunci. De ce? Chiar nu scrie nimeni nimic?
    …pentru ca incepuse cercetarile penale (abuzuri si ilegalitati in serviciu, contracte si licitatii ilegale etc.), i se pusese sechestru pe avere si ,politic, a scapat si de dosare pt ca altfel facea putin zdup. ACUM E MANAGER DIN NOU! DE CE?
    Cu cit sunteti platiti sa nu publicati asemenea chestiuni?