Prima paginăActualitateNeamt

Pregătire pentru carieră la Prefectura Neamţ

Dimensiune text

Două tinere care au crescut în sistem instituţionalizat au învăţat ce face un funcţionar al Prefecturii. Stagiul de pregătire a durat cinci zile.

Două tinere care provin din sistemul instituţionalizat au învăţat despre rolul Prefecturii în cadrul administraţiei publice, în cadrul unui proiect implementat de Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Neamţ, în parteneriat cu Asociaţia Ecoforest Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ şi Instituţia Prefectului Judeţului Neamţ. Proiectul „Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret” vine în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie instituţionalizat şi reprezintă un grup ţintă vulnerabil pe piaţa muncii, confruntându-se cu un risc major de excluziune socială. Una dintre activităţile proiectului a reprezentat-o formarea profesională a 22 de tineri instituţionalizaţi, în două domenii identificate ca nevoi prioritare de către grupul ţintă –  comunicare / relaţionare şi  domeniul IT -, urmată de efectuarea unui stagiu de practică sau program de mentorat cu durata de cinci zile, pentru familiarizarea acestora cu disciplina muncii într-o întreprindere sau instituţie care a aderat la parteneriat.

Citește și:   Accident rutier la Recea, provocat de un șofer băut

Două tinere au efectuat un program de mentorat, în perioada 16 – 20 iunie, la Instituţia Prefectului, prilej cu care s-au familiarizat cu domeniul administraţiei publice, cu rolul şi misiunea instituţiei şi cu atribuţiile pe care le are potrivit legii.

„Poate, după ce au cunoscut domeniul nostru, tinerele vor dori să urmeze o carieră în administraţia publică. Din păcate, rezolvarea problemelor în abordarea pieţei muncii pe care le întâmpină aceşti tineri depăşeste capacitatea sistemului de asistenţă socială. De aceea, este nevoie de resurse financiare, de experienţă şi de expertiză de specialitate în vederea pregătirii lor pentru viaţa reală. Și, pentru că una dintre tinerele care au urmat programul de mentorat la noi susţine, în această perioadă, examenul de bacalaureat, îi urez mult succes şi reuşită deplină”, a declarat prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0