Prima paginăActualitate

Prefectura, în control la ApaServ și verificare a proiectului tehnic al parcării de la Piață

Prefectura, în control la ApaServ și verificare a proiectului tehnic al parcării de la Piață

Dimensiune text

 

Avaria la magistrala de alimentare cu apă a orașului, înregistrată la finele săptămânii trecute și care a fost rezolvată după aproape 17 ore, nu a rămas fără ecou. Prefectura Neamț a anunțat că va efectua un control la ApaServ, în același timp o echipă urmând să verifice modul în care a fost eliberată autorizația de construire și de amenajare a Parcării de la Piață, pe lângă care trece respectiva conductă. 

Prefectura promite că va prezenta concluziile verificărilor

Conform unui comunicat de presă emis de Prefectură, Corpul de control al prefectului va demara, marți, un control la Primăria Roman, pentru a verifica modul în care au fost emise certificatul de urbanism și autorizația de construcție a parcării etajate din zona Pieței Centrale, dar și dacă au fost respectate condițiile prevăzute în avizele certificatului de urbanism. Ulterior, Prefectura a anunțat că o echipă de specialiști se va deplasa în control și la compania județeană ApaServ.

De asemenea, la Primăria Roman se va verifica respectarea proiectului tehnic și a măsurilor cuprinse în avizul operatorului zonal, precum și a modului în care s-a făcut recepția lucrărilor. „Urmare a informațiilor apărute în mass-media, potrivit cărora lucrarea la parcarea etajată din zona Pieței Centrale a municipiului Roman a fost efectuată fără a respecta o serie de avize, am solicitat, astăzi, corpului de control al prefectului, să efectueze marți un control la Primăria Roman, pentru a stabili modul în care a fost emis certificatul de urbanism, dacă sunt cuprinse toate avizele necesare și dacă acestea au fost respectate, precum și modul în care a fost efectuată recepția lucrării. De asemenea, am cerut conducerii Inspectoratului de Stat în Construcții să desemneze un specialist care să facă parte din această comisie pentru a verifica legalitatea proiectului tehnic și respectarea acestuia. Cer conducerii Primăriei Roman să pună la dispoziția membrilor corpului de control toate documentele necesare pentru a stabili cât mai repede și pentru a prezenta opiniei publice concluziile acestui control”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Control și la ApaServ, dar se vrea și o listă de investiții

Conform aceluiași comunicat de presă emis de Prefectură, prefectul de Neamț a cerut conducerii zonale a ApaServ Roman să prezinte un plan de măsuri imediate pentru ca populația municipiului să nu mai fie afectată de eventualele avarii. „Solicit celor de la ApaServ Roman să prezinte un plan de măsuri realist și imediat pentru ca în cazul apariției unor avarii la sistemul de distribuție și furnizare a apei, intervenția să fie cât mai scurtă și să respecte clauza operatorului zonal, iar populația municipiului Roman să nu fie afectată”, a precizat prefectul Vasile Panaite.

De subliniat este că un eventual plan de investiții pe zona Roman trebuia supus aprobării în Consiliul de Administrație al ApaServ, iar bugetul a fost deja întocmit pentru anul în curs. Se va vedea dacă ApaServ zona Est – Roman a solicitat investiții în rețele, unde, și câte s-au aprobat.

Lucian Micu:  „Acțiunea Prefecturii este necesară și complet justificată”

Primarul Lucian Micu a avut, în urma anunțului Prefecturii, de a începe o verificare asupra modului în care Primăria Roman a gestionat lucrarea de amenajare a parcării etajate de la Piață, următorul punct de vedere: „Consider că acțiunea Prefecturii este necesară și complet justificată, pentru că vorbim despre un oraș întreg care a rămas fără apă. Din aceste considerente, în primul rând pentru că ne referim la servicii publice, cei vinovați trebuie să plătească pentru disconfortul creat, iar asemenea situații să nu se mai repete, și mă refer aici, în principal, la viteza de reacție a celor de la ApaServ, întrucât compania județeană nu are echipe de intervenție pe timpul nopții. În ceea ce ne privește, nu avem nicio emoție, vom prezenta toate avizele care au stat la demararea și ulterior la finalizarea investiției de la amenajarea parcării supraetajate și vom demonstra, foarte ușor, că Primăria Roman nu este, așa cum în mod eronat s-a vehiculat în spațiul public, în culpă. Cum spuneam, salut această decizie a Prefecturii Neamț, și îmi exprim convingerea că instituția va acționa în deplină independență, ca un garant al respectării legii, fără nicio părtinire, în primul rând din punct de vedere politic”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Dl.Lucian Micu este unul din vinovati intru-cat in perioada când era viceprimar s-a avizat si s-a executat parcarea etajata PESTE MAGISTRALA DE APA POTABILA.Oare mai candidezi acum la functia de primar ????