Prefectura cere Guvernului 1,2 milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații

HomeActualitate

Prefectura cere Guvernului 1,2 milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații

 

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a convocat, marți, 30 mai, ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în care a fost aprobată hotărârea

cu lista obiectivelor afectate de calamităţile naturale produse pe teritoriul judeţului Neamţ luna mai 2017, precum şi a necesarului de fonduri pentru înlăturarea efectelor acestora. Fondurile totale care vor fi solicitate pentru județul Neamț se ridică la 1,2 milioane de lei.

„Vom înainta această listă către Guvernul României și sperăm să primim cât mai curând sumele necesare refacerii infrastructurii afectată de inundații. Fac un apel, încă o dată, către toți primarii din județul Neamț, să realizeze lucrările de igienizare a șanțurilor și rigolelor, a zonelor podurilor și podețelor, pentru a preveni pe cât se poate apariția unor probleme, atunci când ne confruntăm cu precipitații abundente. De asemenea, trag un semnal de alarmă și către persoanele fizice și juridice să își asigure bunurile pentru astfel de riscuri naturale”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Lista cu localitățile afectate și sumele de bani cuprinse în hotărârea aprobată de CJSU Neamț care vor fi solicitate din fondul de rezervă al Guvernului:

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0