Prima paginăSocial

Prefectul Lazăr către conducerea ApaServ: „Duceți-vă acasă, pentru că încurcați viețile a zeci de mii de oameni!”

Prefectul Lazăr către conducerea ApaServ: „Duceți-vă acasă, pentru că încurcați viețile a zeci de mii de oameni!”

Dimensiune text

 

Joi, 9 ianuarie, la sediul Primăriei municipiului Roman a avut loc o ședință pe tema crizei de apă din municipiu, urmată de o conferință de presă menită să lămurească cetățenii care sunt cauzele, dar mai ales soluțiile pentru ca orașul să fie alimentat fără întrerupere cu apă potabilă. Întreaga „desfășurare de forțe” a fost dictată de prefectul George Lazăr, care a și stabilit că situația de la Roman necesită o intervenție de urgență a instituțiilor abilitate.

Pe lângă soluțiile prezentate ca urmare a discuțiilor – și care pot fi citite AICI –, prefectul George Lazăr a avut un discurs furibund la adresa conducerii companiei ApaServ. Prefectul Lazăr a recunoscut că locuiește pe centru, la etajul superior al unui bloc, iar lipsa apei pe timpul nopții îl afectează în mod direct. „Am informații, din surse reale, despre pierderile de apă din rețeaua administrată de ApaServ, ceea ce înseamnă că fie este un slab management, fie este o lipsă de interes a conducerii. Oricum, este o nesimțire și o bătaie de joc la adresa romașcanilor. Cereți doar bani, dar nu oferiți servicii de calitate. Din surse credibile, am informații că pierderile de apă sunt de 70% în Roman. Dacă nu sunteți în stare să manageriați bine rețeaua de distribuție a apei, lăsați pe altcineva”, a spus, la începutul ședinței, prefectul George Lazăr.

La întâlnire, din partea ApaServ, a fost prezent Gheorghe Neculae, directorul tehnic al companiei. Întrebat de jurnaliști de ce lucrările realizate în noiembrie nu au rezolvat problema lipsei apei și de ce nu s-au luat din timp alte măsuri, reprezentantul ApaServ a declarat că „atât se poate”. Legat de problema pierderilor, Gheorghe Neculae a precizat că „Romanul stă cel mai bine la acest capitol din tot județul”.

Răspunsurile reprezentantului companiei de apă nu au fost deloc pe placul prefectului Lazăr: „Duceți-vă acasă, ieșiți la pensie sau mergeți la alt loc de muncă, pentru că încurcați viețile a zeci de mii de oameni! Aveți pierderi de 55% și spuneți că Romanul stă bine? Asta o fi în mintea dumneavoastră, dar nu a mea și a restul cetățenilor. Spuneți de investiții și că sperați să vină. De unde, de la Dumnezeu? Banii nu vin din cer, trebuie să vă zbateți pentru ei, să faceți proiecte, să accesați fonduri europene. Ați fost obișnuiți să lucrați doar la stat și să vă pice banii din cer. Nu e suficient. Spuneți că abia în martie știți ce investiții veți face anul acesta, părerea mea este că spuneți vorbe de dragul de a le spune”.

Prefectul spune că nu a dorit să ceară neapărat demisia cuiva, dar consideră că echipa de conducere trebuie să răspundă pentru faptul că nu se fac investiții care să elimine pierderile și să facă din ApaServ o companie profitabilă, care să-și permită apoi să reinvestească profitul și să se extindă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • didi g 1 an

  Eu nu inteleg de ce se incapataneaza sefii astia de la Apa Serv sa nu apeleze la solutii simple şi sa dea apa romascanilor, rapid, IN DOUA ORE. Spun angajatii mai vechi de la Apa Serv Roman ca au mai fost perioade de seceta şi cu probleme şi ca au tinut lucrurile sub control cu ajutorul Apa Vital Iasi. Care au conducte de apa şi la Sabaoani, la Castelul de apa, şi la Fabrica de tevi. Iar conductele acestea comunica cu reteaua de apa a Romanului. Pe vremuri era de ajuns sa se deschida doua vane şi in doua ore Romanul era alimentat cu apa de la Timisesti. Ori le este frica sefilor Apa Serv sa nu vada toata lumea ca imparatul este gol şi ca nu sunt in stare sa dea apa romascanilor? Şi ca banii luati ca salarii şi „premii de performanta” sunt platiti degeaba?

 • Vasile Tudorachi 1 an

  Este un inceput. Trebuie continuat chiar si cu unele schimbari sau demisii. Consecinta, am dorit arondarea la compania Apa Vital , Iasi nu s=a putut. Cineva a avut interese sa ajungem aici.

  • didi g 1 an

   Stii cum se zice: cainele nu pleaca de la macelarie si nici lenesul din sefie. Fiecare isi protejeaza mai intai si mai intai scaunul si pozitia lui. Nu cred ca i-ar conveni vreunui sef de la Piatra ori chiar unuia mai mic, local, sa renunte la scaunul si leafa lui, la masina de serviciu, la micile ciubuce numai ca sa aiba romascanii apa 24 de ore din 24. Sa fim seriosi. Stii cum e vorba romaneasca: mai aproape mi-i camasa decat sumanul.

 • vasile 1 an

  Cred ca cea mai buna solutie este oprirea tuturor investitiilor in amenajarea trotuarelor si cu acesti banii sa realizati o statie de captare si purificarea apa DIN LACUL DE ACUMULARE AL HIDROCENTRALEI.