Prima paginăActualitate

Prefectul George Lazăr: „Punctul de lucru pentru permise auto și înmatriculări va funcționa în cadrul Poliției Roman”

Prefectul George Lazăr: „Punctul de lucru pentru permise auto și înmatriculări va funcționa în cadrul Poliției Roman”

Dimensiune text

 

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, s-a aflat joi, 17 septembrie, în municipiul Roman, alături de Paul Tablan, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, și de Lucian Rusu, șef Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț, pentru a vedea și stabili biroul pentru un punct de lucru la Roman al acestui serviciu, după ce o decizie în acest sens a fost anunțată ieri de ministrul Administrației și Internelor, Marcel Vela.

„Punctul de lucru va fi în incinta sediului Poliţiei Municipiului Roman, parter, unde s-a desfășurat activitatea de eliberare cazier judiciar. În ceea ce privește programul cu publicul, acesta va fi deschis marți și joi. Pe această cale, țin să îi mulțumim, domnului ministru Marcel Vela, și apreciem astfel implicarea dumnealui în slujba cetățenilor, oferind în acest mod un acces mai facil pentru aproximativ 150 de mii de oameni la serviciul public de înmatriculare a vehiculelor. Este un moment așteptat de mulți ani și astfel reușim să debirocratizăm instituțiile statului și să venim în sprijinul cetățenilor Guvernul României și premierul Ludovic Orban au o abordare permanentă și activă în rezolvarea eficientă a problemelor cetățenilor, mai ales când vorbim de serviciile pe care instituțiile statului le realizează”, a declarat prefectul George Lazăr.

Acesta a realizat, la începutul anului 2020, demersuri către Ministerul Afacerilor Interne privind deschiderea unui punct de lucru pentru eliberarea permiselor în municipiul Roman. După mai multe solicitări în acest sens din partea unităților administrativ-teritoriale din zonă, prefectul a transmis către Ministerul Afacerilor Interne informațiile argumentate care au stat la baza acestei solicitări. „Am avut în acest demers susținerea și implicarea proactivă a parlamentarilor de Neamț, Mugur Cozmanciuc, Laurențiu Dan Leoreanu și Eugen Țapu Nazare, care au depus diligențele necesare atât în comisiile de specialitate, cât și prin discuțiile și memoriile susținute față de domnul Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne”, a mai precizat prefectul George Lazăr.

Miercuri, 16 septembrie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat înființarea a 26 de sedii secundare pentru serviciile judeţene pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, pe lângă cele existente în municipiile reşedinţă de judeţ – unul dintre noile sedii urmând a fi amenajat în municipiului Roman. În zona Moldovei, pe lângă noul sediu din Roman, vor mai fi amenajate sedii secundare în Oneşti – Bacău, Dorohoi – Botoşani, Paşcani – Iaşi, Câmpulung Moldovenesc – Suceava și Bârlad – Vaslui.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0