Prefectul anunță alegeri corecte

Toți primarii și secretarii din județ au participat, marți, la o ședință a cărei temă principală a fost organizarea alegerilor locale. Prefectul de Neamț, Mihai Archip, a declarat: „Nu avem nici interese, nici ambiții electorale”.

 

 

Toți primarii și secretarii din primăriile din județ au fost, marți, prezenți la Prefectură. Ședința privind instruirea reprezentanților primăriilor cu privire la organizarea alegerilor locale din 10 iunie a început la ora 10.00 și a fost condusă de prefectul Mihai Archip. În cadrul instruirii a fost prezentată legislația în domeniu, cu accent pe sarcinile care revin autorităților administrației publice locale, pentru buna organizare și desfășurare a acestora.

La ședință au participat reprezentați ai Autorității Electorale Permanente, primarii și secretari unităților administrativ-teritoriale, membrii Comisiei Tehnice Județene și ai Grupului tehnic de lucru și reprezentanți ai formațiunilor politice existente la nivelul județului, cu statut de invitat.

În cadrul instruirii au fost prezentate actele normative din domeniul alegerilor locale, cu accent asupra sarcinilor care revin Instituției Prefectului și autorităților administrației publice județene și locale.

„Doresc să subliniez faptul că, în calitate de organizator al alegerilor pe plan logistic în mod special, dar și în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și garant al legii, în Neamț vom avea parte de alegeri corecte. Așa cum a declarat și domnul prim-ministru, nu avem nici interese, nici ambiții electorale”, a afirmat prefectul Mihai Archip în timpul ședinței de instruire.


COMENTARII

WORDPRESS: 0