Prima paginăEducatie

„Precista Mare” a ridicat Bac-ul la 82%

Dimensiune text

Biserica „Precista Mare” a organizat un programul de pregătire pentru Bac ce a dat șansă la 82% dintre participanți. 14 elevi au luat note care nu le-au permis promovarea. Șase tineri au picat chiar la disciplina pentru care au venit la pregătire.

 

Un proiect de voluntariat al Bisericii Precista Mare a dus la un rezultat deosebit pentru elevii implicaţi. Proiectul se află la al patrulea an şi constă în pregătirea, în mod gratuit, a elevilor care sunt în an terminal şi urmează să susţină examenul maturităţii. În programul Bisericii ”Precista Mare” s-au înscris, anul acesta, 79 de elevi, de la şapte unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” şi Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Dintre cei 79 de elevi pregătiţi, 14 au picat BAC-ul, însă doar şase dintre cei care au făcut pregătire la ”Precista Mare” au picat la obiectele pentru care au primit meditaţii. Ceea ce înseamnă că 82,3% dintre elevii pregătiţii la ”Precista Mare” au trecut cu brio de examenul maturităţii. Au fost şi note de 8, 9 şi 10 la obiectele pentru care s-au oferit meditaţii, munca profesorilor voluntari fiind răsplătită.

„Nu avem şi o statistică a prezenţei elevilor la meditaţii, pentru că, dacă, la început, veneau şi câte 45 de elevi la o şedinţă, în ultimele săptămâni mai rămăseseră câte cinci elevi, aşa cum a fost la matematică. Mulţumirea mea este că am reuşit să ajutăm copii din toate unităţile de învăţământ şi că elevii pregătiţi de noi au luat note bune şi foarte bune. Doar un sfert dintre elevii care au venit la pregătire anul acesta sunt din cadrul parohiei noastre. Oricine a dorit să se pregătească mai mult şi mai bine pentru acest examen a avut uşile deschise la noi. Vreau să mulţumesc, în mod special, profesorilor Magdalena Anechitei (limba şi literatura română), Gheorghe Ababei (matematică) şi Mihaela Grapa (istorie), pentru implicare şi devotament”, a afirmat preotul Dan Antoce, parohul Bisericii ”Precista Mare” Roman.

Înscrierile în acest program s-au făcut în luna ianuarie, iar programul de meditaţii a fost săptămânal.

COMENTARII

WORDPRESS: 0