Home

Precauție maximă la SCM Petrotub înaintea meciului cu lidera

SCM Petrotub are meci cu Știinţa Miroslava, în etapa a 19-a a Ligii a treia de fotbal. Partida se va disputa vineri, 10 aprilie, cu începere de la ora 17, pe stadionul „Moldova”. 

SCM Petrotub Roman se va confrunta cu Știinţa Miroslava, în etapa a 19-a a Ligii a treia de fotbal, seria I, pe stadionul „Moldova”. Partida se va desfăşura vineri, 10 aprilie, cu începere de la ora 17, şi poate fi considerată drept derby-ul etapei, având în vedere şi implicaţiile în ce priveşte partea superioară a clasamentului. Știinţa Miroslava este lideră în seria I, din etapa trecută, cea în care Bucovina Pojorâta, fosta ocupantă a locului I, a stat. SCM Petrotub, formaţie de a cărei pregătire se ocupă, din retur, antrenorii Gabriel Țapu şi Iosif Susanu, este pe locul al cincilea. Are ca obiectiv, clar, de a încheia campionatul pe locul al treilea sau mai sus. Până la finalul întrecerii mai sunt programate şapte etape, în afară de cea din 10 aprilie, echipa romaşcană având de disputat încă patru meciuri pe teren propriu. De la începutul returului, SCM Petrotub n-a pierdut niciun punct, acasă, dar nici n-a întâlnit vreo echipă cu pretenţie la promovare, cum este Știinţa Miroslava.

În meciul cu Știinţa, antrenorii de la SCM Petrotub Roman nu vor avea tot lotul la dispoziţie. Petrila mai are încă o etapă de suspendare din cele trei primite după cartonaşul roşu din partida cu Bucovina Pojorâta. Dornescu şi Sofroni nu sunt refăcuţi din punct de vedere al stării de sănătate.

„Este bun şi un rezultat de egalitate”

Gabriel Țapu, antrenorul principal al echipei romaşcane, este precaut şi realist: „Este un meci foarte greu şi ne pregătim să facem faţă în jocul cu lidera. Nu este de neglijat nici punctul care se acordă în cazul unui rezultat de egalitate. Încă nu suntem cu jocul unde ne-am dori. Sperăm să prindem o zi bună, să ne autodepăşim. Dar, repet, este bun şi un rezultat de egalitate în acest moment. Ei sunt peste noi şi ca lot, şi din punct de vedere financiar. Au învins la diferenţă mare de scor, 7-0, în etapa trecută. Poate că-i prindem într-o fază de aceea de automulţumire. Miroslava are jucători cu experienţă în liga a doua, precum Talpan sau Petrea. 1-0 pentru noi ar fi foarte bun. Nu îndrăznesc să sper la mai mult. Nu vom juca acest meci cu gândul de a ne apăra. Vom vedea, în funcţie de evoluţia partidei, ce tactică vom adopta. În general, când am jucat cu echipă mai bună sau considerată ca mai bună decât a noastră, ne-am mobilizat. În meciul trecut, de la Paşcani, a fost o şansă mai mare de a obţine un rezultat favorabil. Acum este altfel. Va fi meci foarte greu. Sperăm să vină şi lumea la meci şi să avem susţinere din tribună. Ne-ar ajuta şi mulţumesc încă de acum celor care vor fi la stadion. Cu excepţia a trei jucători, ceilalţi componenţi ai lotulului sunt valizi şi apţi de a face un meci frumos şi eficient. Terenul se prezintă în condiţii bune şi sperăm să câştigăm”.

În meciul tur, Știinţa Miroslava a câştigat cu 2-1 (0-0). SCM Petrotub a condus cu 1-0, golul fiind marcat de Întuneric, în minutul 47. Tăcuţanu a egalat în minutul 72, iar victoria gazdelor a venit în minutul 90, cu gol marcat de Botezatu.

Celelalte meciuri ale etapei a 19-a: AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – CSM Paşcani, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Bucovina Pojorâta, Cetatea Târgu Neamţ – Bucovina Rădăuţi, FC Zagon – Sporting Lieşti. Aerostar Bacău şi Ceahlăul II Piatra Neamţ vor sta.

În cazul unei victorii cu Știinţa Miroslava, SCM Petrotub Roman nu va putea urca mai sus de poziţia a cincea, după etapa a 19-a, decât dacă Sepsi Sfântu Gheorghe va pierde sau va încheia la egalitate partida cu Bucovina Pojorâta. Ar mai fi şi varianta unui rezultat de egalitate în meciul de la Roman, cu condiţia ca meciul de la Sfântu Gheorghe să se încheie cu victoria formaţiei oaspete, la o diferenţă de trei goluri, lucru greu şi de presupus. O altă echipă pe care SCM Petrotub îşi doreşte să o depăşească în clasament până la finalul campionatului este Cetatea Tîrgu Neamţ. Formaţia din Tîrgu Neamţ are, deocamdată, meci uşor, cu Bucovina Rădăuţi. SCM Petrotub şi Cetatea se vor întâlni, pe terenul celei de a doua, în etapa a 23-a, asfel că echipa din Tîrgu Neamţ este favorizată. Pe de altă parte, Cetatea are un program considerat ca mai greu în ultimul sfert al campionatului.

Clasament

1 Miroslava 16 12 1 3 30-13 37
2 Pojorâta 15 11 3 1 37-17 36
3 Tg. Neamţ 15 8 5 2 25-14 29
4 Sepsi 15 8 3 4 24-11 27
5 Roman 15 8 2 5 27-17 26
6 Aerostar 16 8 2 6 23-22 26
7 M. Ciuc 15 6 2 7 21-22 20
8 Paşcani 16 4 6 6 22-20 18
9 Rădăuţi 15 3 6 6 17-29 15
10 Lieşti 15 3 2 10 16-32 11
11 Zagon 15 2 3 10 11-31 9
12 Ceahlăul II 16 0 3 13 12-37 3

Comentarii

WORDPRESS: 0