Prima paginăAdvertorial

Prea delicat: regulile de îngrijire pentru pielea sensibilă pe timp de iarnă

Prea delicat: regulile de îngrijire pentru pielea sensibilă pe timp de iarnă

Dimensiune text

Iarna, fiecare din noi are nevoie de căldură și confort, armonie și îngrijire adecvată. Proprietarii de piele sensibilă se află în cea mai dezavantajoasă poziție în sezonul dur de iarnă. Gerul și vântul au un efect distructiv asupra pielii. Cum să vă îngrijiți corect pielea sensibilă iarna, astfel încât să rămână sănătoasă și frumoasă – citiți acest articol.

Există o mulțime de recomandări privind îngrijirea adecvată a pielii în timpul iernii. O avalanșă de informație este prezentă și este ușor să te pierzi și nu știi de unde să începi?

Curățare blândă

Sensibil – nu este despre tip de piele, ci despre reacția sa la factorii externi: radiații ultraviolete, poluarea aerului, praf, smog, condiții meteorologice. Pentru a evita disconfortul datorat particularităților condițiilor meteorologice în timpul iernii, este important ca fetele cu pielea sensibilă să știe: cu cât temperatura din exterior este mai scăzută, cu atât ar trebui să fie mai ridicat nivelul de protecție a pielii. Și este necesar  de început protecția cu o curățare adecvată.

Astfel, evităm produsele care conțin săpun și uităm cu succes de ele până la vremuri mai bune. Acestea vor fi înlocuite cu apă minerală și termală, sau apă obișnuită fără clor – caldă, nu fierbinte și nu rece. O astfel de spălare va preveni posibilitatea pierderii de umiditate și apariția etanșeității.

Exfolierea intensă trebuie să aștepte – compozițiile abrazive dure pot provoca iritații. Un lapte delicat este cel mai potrivit pentru demachiere. Gama de produse a brandului La Roche-Posay este perfectă pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă și poate fi achiziționată https://makeup.ro/brand/400409/

Tonifiere

Tonicul trebuie să conțină un complex de vitamine, plante și / sau extracte din plante, fructe sau flori. Dar, în compoziția sa, în niciun caz nu ar trebui să existe alcool. De asemenea, este foarte important să excludeți produsele cosmetice care conțin uleiuri minerale, sulfați, coloranți și parfumuri. Produsele hipoalergenice sunt ideale pentru îngrijirea delicată a pielii sensibile iarna. Pentru îngrijirea de zi, este mai bine să preferați produsele ușoare pe bază de peptide – aceasta este o alternativă delicată care va fi percepută de piele mult mai bine decât cremele prea dense. Nutriția intensivă poate fi lăsată pentru îngrijirea de seară prin includerea unei creme cu vitaminele A și E în meniul cosmetic.

Hidratarea pielii în timpul iernii – un tabu?

Acest lucru nu este în totalitate adevărat: nu trebuie să aplicați cremă hidratantă chiar înainte de a ieși din casă. Dacă o cremă hidratantă de înaltă calitate este aplicată la timp – cu cel puțin 40 de minute înainte de contactul cu aerul și vântul înghețat, atunci pielea va fi doar în beneficiu. Pielea sensibilă a feței are nevoie de umiditate. O cremă hidratantă de noapte este o necesitate, iar periodic vă puteți răsfăța cu măști și seruri hidratante. O cremă hrănitoare în îngrijire este un produs strategic foarte important. Este cea care ajută la crearea protecției necesare pe suprafața pielii. Este mai bine să acordați preferință compozițiilor cu o consistență ușoară, care sunt absorbite rapid. Parafina și vaselina din componența unei creme pentru iarnă ajută la prevenirea pierderii de umiditate valoroasă. Dar este important să nu exagerați cu dorința de a vă proteja cât mai mult posibil. Utilizarea prea frecventă a parafinei și a cremelor din vaselină poate afecta negativ capacitatea pielii de a forma o barieră de protecție de la sine.

Știm cu toții că gerul poate picta nu numai fulgușori frumoși pe sticlă, ci și cuperoza inestetică pe pielea noastră. O abordare corectă a îngrijirii pielii sensibile iarna – toate produsele, de la tonic până la mască, ar trebui să fie din aceeași linie. Cel mai bine este să preferați produsele cosmetice create special pentru îngrijirea completă a iernii, atunci va fi mai ușor să evitați hipersensibilitatea și o reacție acută la frig. Afară este frig și vânt, iar aerul uscat din interior de asemenea afectează în mod negativ starea pielii – aceasta pierde o cantitate mare de umiditate valoroasă. Dacă este posibil, asigurați-vă că instalați un umidificator de aer special în biroul dvs. și acasă. Ca alternativă pot fi folosite recipiente cu apă, în care puteți adăuga petale de flori, uleiul esențial preferat sau o compoziție parfumată.

Îngrijirea zilnică corectă a pielii sensibile în timpul iernii îi va oferi protecție împotriva vântului înghețat și a aerului uscat, va ajuta să reziste vremii nefavorabile și să-și păstreze frumusețea și sănătatea.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0