Prima paginăSport

Prăjescu va juca la Romania Futures, la Focşani

Dimensiune text

Alexandra Fârţescu, finalistă la Cupa Kober, s-a oprit în sferturi la Cupa Bright.

Ocupant al locului 143 la seniori, în România, romaşcanul Marian Petre Prăjescu, sportiv care a împlinit 16 ani în acest an, în februarie, va participa la turneul Romania F7 Futures de la Focşani. Competiţia este una internaţională, din cadrul ITF Pro Circuit, cu premii totale de 15 mii de dolari şi care se va desfăşura în perioada 29 iunie – 5 iulie 2015. Marian a început să se obişnuiască şi cu întreceri de acest gen, nefiind la prima sa participare, dar nici în posesia punctelor necesare care să-I dea dreptul să acceadă pe tabloul principal. Pentru a ajunge în faza amintită va trebui să treacă de calificări, lucru deloc simplu, având în vedere că în concurs sunt înscrişi sportivi mai în vârstă şi cu mai multă experienţă. În această lună, Prăjescu a jucat la F5 Futures de la Cluj, acolo unde a pierdut în trei seturi în primul tur al calificărilor. Antrenorul Ioan Isciuc are încredere că Marian poate depăşi faza calificărilor. Tragerea la sorţi a meciurilor din calificări va fi făcută vineri, iar meciurile de pe tabloul principal vor începe luni.

Rezultate bune alte tenismenilor romaşcani în această lună

Miercuri, 24 iunie, s-au încheiat întrecerile de la turneul de categoria 1 de la Constanţa, Cupa Bright Știinţa. Alexandra Fârţescu, de la Clubul Atletic Roman, favorită numărul 7, s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei amintite, la grupa 12 ani. Ea a trecut în optimi de Andreea Căpriţă (AS Axiopolis) cu 6-3, 6-4, dar a cedat în sferturi, cu 6-4, 4-6, 1-6, faţa Ioanei Alexandru (LPS Constanţa).

Anterior, la Cupa Kober, turneu desfăşurat la Piatra Neamţ, Fârţescu a ajuns până în finală, la aceeaşi categorie de vârstă, după ce le eliminase pe Maria Matei (Kym Star Piatra Neamţ) şi Alexia Ghineţ (Forum Sport). În ultimul act, Alexandra a piedut, 4-6, 1-6, cu Ioana Secară. În acelaşi concurs, Riana Cobuz (TCM Roman), a fost învinsă de Secară în semifinală.

Tot la grupa 12 ani, la Cupa Kober, Petru Doboş (Clubul Atletic), favorit 1, a jucat finala cu Mihai Negură (Moldosport) şi a fost învins: 5-7, 2-6, clasându-se pe locul secund. Matei Băncescu (CA), a ocupat locul al treilea.

În schimb, Adela Fărcăşel (TCM Roman), a ocupat locul I la grupa 14 ani, după trei victorii clare pe tabloul şah de patru sportive. Patricia Netedu (TCM) s-a clasat pe locul al treilea.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0